ČUDESNA ODBRANA ŠARANOVA SPASILA PARTIZAN: Gol Saše Ilića dovoljan za tri boda iz Niša! (VIDEO)

Kapiten Partizana bio je jedini strelac uzbudljivog meča na Čairu, ali je golman crno-belih bio junak utakmice

  • 68
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Partizan je pobedio Radnički iz Niša sa 1:0 u 25. kolu Superlige Srbije. Gol odluke postigao je Saša Ilić u 60. minutu, ali je junak utakmice golman crno-belih Bojan Šaranov koji je imao dve fantastične odbrane na meču. Po jednu u oba poluvremena. Posebno važna bila je ona u drugom, u 84. minutu meča, kada je sprečio Radnički da izjednači, nakon šuta Marjanovića, koji je išao pod prečku.

>>> Besni Šaranov urlao na Stevanovića: Pogledajte verbalni duel igrača Partizana! (VIDEO)

Radnički Niš - Partizan 0:1

(Ilić 60)

Radnički Niš: Jovanović, Bulatović R, Bulatović D, Petrović, Lakić-Pešić, Bogdanović (Jovanović A 86), Đuričković, Marjanović, Apostolović (Todorović 62), Mrkić, Jovanović

Partizan: Šaranov, Bandalovski, Bogosavac, Gogua, Jovanović, Everton (Jevtović 49), Brašanac, Kosović, Ilić (Vlahović 85), Stevanović, Mihajlović (Golubović 81)

Bila je to borbena utakmica na obe strane. Radnički se pokazao kao veoma čvrsta i neugodna ekipa, a posebno su čvrsti na Čairu, gde retko ko može da se pohvali da je izvukao tri boda.

U prvom poluvremenu je viđena velika borba na obe strane. Dominirale su odbrane Nišlija i crno-belih, a najbolju šansu imali su domaćini. Propustio ju je Apostolović u 31. minutu kada je izašao sam pred gol Šaranova. Imao je stopostotnu šansu, pokušao je da plasira loptu u dalji ugao golmana Partizana, ali to nije izveo baš najbolje, pa je Šaranov lako ukrotio njegov šut.

Osim toga nije bilo previše dešavanja pred golovima, ali je viđena tenizija i nervoza na obe strane, a prednjačili su fudbaleri Radničkog koji su se često bunili na pojedine odluke glavnog arbitra meča. Partizan je imao veći posed lopte u prvom poluvremenu - 60% naspram 40% Radničkog, ali su Nišlije imale četiri šuta u okvir gola, od čega i najbolju priliku.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Ivan Tomić je morao da se hvata za glavu i zabrine. Posle jednog duela u kaznenom prostoru, Everton je ostao na zemlji i tražio izmenu. Sudar koleno u koleno sa Bulatovićem bio je koban za Partizanovog Brazilca, koji nije mogao da nastavi meč i hramajući je napustio teren, a umesto njega u igru je ušao Jevtović.

Desetak minuta kasnije Partizan je uspeo da probije bedem pred golom Radničkog. Saša Ilić je pogodio sa 14-15 metara udaljenosti, nakon što mu je Mihajlović ostavio povratnu loptu posle prodora i centaršuta Bogosavca. Kapiten crno-belih je šutirao precizno i plasirao loptu u donji desni ugao golmana Jovanovića.

Radnički je posle primljenog gola pokušao da izjednači. Pokušali su sa ozbiljnijim napadima, ali je Partizan uspešno odolevao. Đuričković je pokušavao iz slobodnih udaraca, ali je jednom šutirao preko gola, a jednom je pogodio živi zid.

U 84. minutu Bojan Šaranov je čudesnom intervencijom spasao Partizan još jednom. Odbranio je šut Saše Marjanovića sa ivice kaznenog prostora, koji je išao pod prečku. Izvio se čuvar mreže Partizana koliko je dug i vrhovima prstiju izbacio loptu preko prečke.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja i crno-beli su sačuvali svoj gol i tako došli do 39. boda na tabeli, čime su na tabeli pretekli Radnički i Vojvodinu.

Superliga, 25. kolo:

Subota:

Voždovac – Mladost 4:1 (3:0)

(Marinković 17, 40, 52, Odita 18 – Bajić 73)

Crvena zvezda – Jagodina 3:1 (0:0)

(Ibanjez 60, Katai 71, Vijeira 90+2 – Jevtić 61)

Nedelja:

Rad – Vojvodina 2:2 (0:1)

(Maraš 65, Kaluđerović 90 – Rosić 19, Ašćerić 52)

Radnik – Metalac 0:0

Čukarički – Javor 1:0 (0:0)

(Pavlović 56)

OFK Beograd – Novi Pazar 0:0

Borac Čačak – Spartak 0:0

Radnički Niš – Partizan 0:1

(Ilić 60)

Tabela:

Crvena zvezda 71 bod, Borac Cačak 42, Čukarički 41, Partizan 39, Radnički Niš 38, Vojvodina 38, Voždovac 36, Javor 31, Mladost 31, Radnik 31, Metalac 27, Novi Pazar 26, OFK Beograd 23, Jagodina 23, Rad 20, Spartak 20 (-2)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    6. mart 2016 | 19:37

    Ух, шта промаши Апостоловић. Напред Нишлије, знањем против судија и неправде.

  • GR-ĆU

    6. mart 2016 | 19:26

    UPRAVA NAPOLJE-ODLAZITE SVI

  • Skor

    6. mart 2016 | 20:58

    Nas golman spasava a vasu mezimicu sudije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA