PARTIZANOVA NAJLUĐA UTAKMICA U ABA LIGI: Crno-beli izgubili posle ČETIRI produžetka, 41 poen Vilsona!

Imali su puleni Aleksandra Džikića čak tri šanse da slave, ali su promašivali u poslednjim sekundama regularnog dela, kao i u prvom i drugom produžetku

  • 63

Spektakularno zatvaranje ABA lige! Nešto neviđeno priredili su košarkaši Partizana i Olimpije u hali Tivoli, a utakmica će se prepričavati dugo!

OLIMPIJA - PARTIZAN 118:115 (20:13, 24:22, 14:19, 13:17, 14:14, 9:9, 13:13, 11:8)

Partizan je na oproštaju od ABA lige za ovu sezonu odigrao ubedljivo najluđu utakmicu, ali je na kraju poražen od Olimpije sa 118:115 (20:13, 24:22, 14:19, 13:17, 14:14, 9:9, 13:13, 11:8). U hali Tivoli protiv Olimpije crno-beli su igrali čak ČETIRI prodzužetaka!

Regularni deo meča završen je rezultatom 71:71, a potom su bukvalno odigrale treće poluvreme, pošto se čak četiri puta igralo dodatnih 5 minuta!

Crno-beli su imali priliku da reše meč i na kraju regularnog dela meča kada je Vilson promašio otvorenu trojku, a imali su poslednji napad i u prvom i u drugom produžetku, ali su promašivali i Murić i Cvetković.

U trećem produžetku Olimpija je uspela da dođe do +4 u poslednjem minutu trećeg produžetka. Letonac Zakis je bio na visini zadatka kod Zmajčeka i vezao je nekoliko poena,dok su crno-beli počeli da promašuju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ipak, Vilson je vratio Partizan iz nemoguće situacije i doveo je ekipu u mogućnost da odigra i četvrti produžetak. Olimpija je propustila svoj poslednji napad u trećoj četvrtini

Sava Lešić je u poslednjem produžetku predvodio Olimpiju, postigao je šest poena i doneo svojoj ekipi blagu prednost, koju je Partizan konstantno jurio i stizao. Ipak, pred istek četvrte četvrtine Lapornik je pogodio oba bacanja i Olimpija je imala +3.

Partizan je još jednom imao poslednji napad. Vilson je fauliran na 4 sekunde pre kraja. Amerikanac je promašio oba i utakmica je na kraju završena pobedom Olimpije 118:115.

Vilson je tako može se reći bio i tragičar meča, iako je postigao 41. poen. I drugi Amerikanac u redovima Partizana, Kevin Džons je pružio odličnu partiju i postigao 32 poena. Cvetković je dodato 19, a dvocifren je bio još Vitkovac sa 12 poena.

Kod Olimpije je najbolji bio Sava Lešić, koji je postigao 31 poen i imao 13 skokova. Lapornik je dodao 25. Upravo su njih dvojica i preuzeli glavnu ulogu u poslednjem produžetku, kada je Olimpija uspela da dođe do pobede i slomi otpor crno-belih.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U nastavku možete pročitati i kako je izgledao tok meča do poslednjeg produžetka.

3. PRODUŽETAK:

Olimpija je imala priliku da pobedi. Vodila je sa 4 razlike u poslednjem minutu, ali je Vilson pogodio nekoliko vezanih ulaza,a ekipa iz Ljubljane nije koristila slobodna bacanja, pa su se crno-beli vratili ''iz mrtvih''.

2. PRODUŽETAK

50. minut - Prilazi Olimpija na 93:92 posle trojke Mahkovica i poena sa penala Vučetića 45 sekundi pre kraja. Zakis pogađa posle ofanzivnog skoka - nerešeno je opet (94:94)! Igraće se i treći produžetak. Kakav meč u Ljubljani!

48. minut - Vilson i Džons igraju kao u transu. Prvi beleži asistenciju, drugi poene, za "+6" Partizana dva i po minuta pre kraja drugog produžetka.  

46. minut - Olimpija je prva povela u drugom produžetku, poenima Vučetića sa penala, ali sjajni Džons, trojkom, vaća prednost na stranu crno-belih. Promašaj Lapornika, a Vilson zakucava u kontri. 

1. PRODUŽETAK

45. minut - Nastavlja se drama u "Tivoliju". Partizan je preko Vitkovca, koji je ubacio oba penala i "dvojku", prišao na 83:81, pa je trener "zmajčeka" primoran da zove na predah igrače. Cvetković promašuje za ti poena, ali Džons skače i poentira 13 sekudni pre kraja. U poslednjih desetak sekundi najpre je Lešić promašio, pa na drugoj strani i Murić - igraće se drugi produžetak.

43. minut - Džons igra sjajno, postiže četiri poena za goste, ali u odličnom ritmu je i sjajni Lešić koji je pogodio trojku za vođstvo 81:77, a takođe raspoloženi Hrovat povisio vođstvo u kontri. Tajm-aut Džikića.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

4/4

Igraće se produžetak! Vilson je uzeo poslednji šut, ali je promašio za tri poena, pa će pobednik biti rešen u dodatnom vremenu.

40. minut - Drama u završnici. Murić je bio samo"polovičan" sa penala za 71:69, a Robinson je na drugoj strani "probio" za izjednačenje. Džikić je odmah tražio tajm-aut - 1,6 sekundi pre kraja

38. minut - Uzvraća Olimpija serijom 9:0! Lešić je pogodio u tom naletu šest poena, Lapornik tri a linije penala. Trgnuo se i Partizan, koji je zadržao prednost poenima Džonsa i Vitkovca.

36. minut - Olimpija 4 minuta bez poena, a za to vreme Beograđani prave seriju 10:0! Trojku, na asistenciju maestralnog Vilsona, pogodio je Cvetković, uz Amerikanca najefikansiji igrač gostiju. Njegov 17 poen.

32. minut - Vilson! Fenomenalni Amerikanac je nastavio u četvrtoj tamo gde je stao u prethodnoj deonici. Postigao je svih sedam poena (jednu trojku) za goste u odlučujućem periodu, za preokret Beograđana i tek prvo vođstvo na utakmici posle početnih 0:2! Vilson je postigao 24 poena i apsolutno je prva figura utakmice.

3/4

29. minut - Izvanredna partija Vilsona. Prodor, koš, njegov 17. poen, ali Lešić je takođe vrlo raspoložen, i on i Lapornik koji je pogodio posle prodora. Srpski krilni centar je bio samo polovično uspešan sa penala.

26. minut - Zakis pravi mnogo problema Partizanu pod košem. Letonac je sa linije penala povisio vođstvo domaćeg tima na 51:44. Murić i Cvetković su pogađali u nastavku za Džikćev tim, ali i sjajni Vilson, i to trojku. Bio je to njegv 15. poen.

22. minut - Zakis je promašio zcer pod košem Partizana, pa se "ispravio" u duelu sa Vilijamsom, ali pre toga su Murić i Vilijams mini-serijom 4:0 još više rezultatski približili crno-bele.

2/4

Foto: Partizan NIS Foto: Partizan NIS

Najefikasniji i jedini "dvocifreni" kod Olimpije posle prvih 20 minuta je Sava Lešić sa 13 poena, dok je kod Partizana to Džons sa 11. Vilson je ubacio 9 poena.

20. minut - Tandem Džons - Vilson sjajno funckioniše danas. Plej crno-belih je pogodio nova bacanja, a onda i asistirao zemljaku koji je pogodio trojku pred sam kraj poluvremena.

19. minut - Trojkom Hrovata Olimpija je stekla maksimalnih 14 poena razlike (42:28). Pogodio je na drugoj strani Džons, prethodno i Murić, ali Partizanu nedostaje mnogo više energije i veći broj raspoloženih igrača danas.

16. minut - Ljubljančani su za samo minut napravili seriju 7:0! Pogodio je najpre Nikolić trojku, u narednom napadu Robinson se provukao kroz odbranu Partizana, a onda je i Hrovat bio precizan, uz promašeno dodatno bacanje - 31:19.

14. minut - Period igre koji pripada crno-belima, koji su uzvratili Olimpiji serijom 4:0, preko Vitkovca i Džonsa, njegovi karakterističnim šutem sa poludistance.

12. minut - Olimpiji je, podsetimo, pobeda od daleko većeg značaja nego Partizanu jer joj pozitivan ishod garantuje opstanak. Domaći tim pravi seriju na startu druge deonice 4:0

1/4

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

10. minut - I dalje domaći tim ima sigurnu prednost. Trojku je pogodio Lešić, najbolji strelac sa sedam poena. Na drugoj strani poentirao je Vilson, a zanjim i Cvetković.

8. minut - Partizan je bez energije, to je očigledno. Igrači Olimpije koriste sporiji početak gostiju i vode 17:7. Sjajnim alej-ap zakucavanjem akciju je završio Zakis.  

5. minut - Amerikanci, za sada, jedini strelci za goste. Vilson je poentirao sa penala, njegov 5. poen. Dva je dao Džons. Lešić, svojim četvrtim poenom, održava Olimpiju u vođstvu.

3. minut - Partizan je poveo 5:4 trojkom Džamara Vilsona, istom merom je uzvratio Nikolić za vođstvo "zmajčeka". Pre toga, prve poene na utakmici postigao je Džons, posle čega je usledila serija domaćeg tima 4:0 u režiji Lešića i Robinsona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • suoisinoed

    7. mart 2016 | 20:03

    Ne razumem vas cigane, zbog čega opet navijate protiv Partizana? Vama ne znači ovaj meč ništa, ladite nešto na drugoj poziciji. Šta je sad?!

  • Nusknvp

    7. mart 2016 | 17:54

    Nije mec iz Stozica, nego se igra u Tivoliju ovaj put

  • Drzavni projekat

    7. mart 2016 | 19:45

    A, lopovi prenose limenke, a gleda ih dvesta ljudi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA