POMOZIMO ŠAMPIONKI: Sjajna Ana osvaja medalje, ali treba joj proteza!

Šesnaestogodišnjoj plivačici treba nova ortopedska proteza

  • 2

Pre tri godine joj je amputirana desna noga, ali je to nije sprečilo da postane četvorostruka juniorska svetska šampionka u plivanju osoba sa invaliditetom.

To je 16-godišnja Ana Jovović, plivačica koja osvojila je oko 30 medalja za PK "11. april", a njena bivša osnovna škola želi da joj pomogne humanitarnom akcijom u cilju da Ana dobije ortopedsku protezu.

Priredba "Srcem za Anu" se održava 10. marta u 18 sati u OŠ "Vožd Karađorđe" u Jakovu. U priredbi će učestvovati 260 đaka od 1. do 4. razreda. Program ima 21 tačku i sačinjen je od baleta, folklora, pesme, plesa i glume. Odštampano je 1.000 karata koje koštaju 200 dinara, a koje se mogu kupiti u školi.

- Zbog proteze koju trenutno nosim, došlo je do još većeg krivljenja kičme i tela, i počeo je bol u levoj nozi na treninzima i van bazena. To mi jako smeta dok plivam jer nekad mi se desi da ne mogu da izdržim trening zbog bolova. Ta proteza će mi poboljšati sve i hodanje i držanje tela, kao i svakodnevni život - rekla je Ana za "Alo", koja je na Svetskim juniorskim igrama u Holandiji uzeti četiri zlata i dve bronze.

- Nisam se nadala ovakom gestu. Svaka pomoć je dobro došla pogotovo od mojih drugara iz osnovne škole i od učiteljica, sa kojima sam provela četiri godine. Ne znam uopšte šta su mi pripremili, jedva čekam da vidim. Drago mi je da me nisu zaboravili i da i dalje znaju ko sam i čime se bavim - rekla je Ana Jovović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velislav

    8. mart 2016 | 17:25

    Ova zemlja nikad nije imala sluha za talente.

  • Suza

    8. mart 2016 | 15:55

    Gledala sam divnu reportazu o mladoj sampionki. Toliko volje, upornosti i toliko osmeha, koji svako srce osvajaju. Ana, zelim ti velike uspehe, velike zivotne pobede, a dobra srca su uvek tu da pomognu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA