Čelsi priželjkuje reprizu 2014. godine, trenutak istine za Zenit!

Tekstualni prenos mečeva osmine finala možete pratiti na Telegraf Sportu od 20.45 minuta

  • 0

Fudbaleri Čelsija večeras dočekuju Pari Sen Žermen u revanš meču osmine finala Lige šampiona, sa željom da se revanširaju za prošlogodišnju eliminaciju u istoj rundi elitnog takmičenja.

Prvi meč u Parizu pre tri nedelje završen je trijumfom šampiona Francuske 2:1, ali Plavci nisu bili nezadovoljni jer su uspeli da postignu vredan gol u gostima.

Ipak, menadžer londonskog tima Gus Hidink ulogu favorita prepušta Zlatanu Ibrahimoviću i saigračima.

- PSŽ je favorit, iako smo vratili samopouzdanje posle dobrih rezultata. Imamo kvalitet i moramo da budemo agresivni i skoncentrisani ceo meč - rekao je Hidink.

Čelsi je 2014. godine, protiv istog rivala u četvrtfinalu Lige šampiona, uspeo da nadoknadi dva gola minusa, upravo zbog "zlatnog pogotka" u gostima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nije manje neizvesno neće biti ni u Sankt Petersbugu, gde Benfika dolazi Zenitu sa minimalnim trijumfom.

Lisabonski tim biće oslabljen jer neće igrati čak tri štopera Lisandro Lopez, Luizao i Žardel, kao i golman Žulio Cezar, ali putuje sa ogromnom dozom injekcije posle pobede nad gradskim rivalom Sportingom (1:0), od kojeg je upravo preuzeo mesto lidera portugalskog šampionata.

Trener Zenita Portugalac Andre Viljaš Boaš siguran je da Zenit može da nadoknadi prednost i prvi put odvede ekipu među osam najboljih u Evropi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA