Benfika u četvrtfinalu Lige šampiona: Gaitan zaledio Zenit!

Gol za plasman u narednu rundu Portugalci postigli pet minuta pre kraja meča u Sankt Peterburgu, posle toga i "overili" prolaz dalje

  • 2

Fudbaleri lisabonske Benfike pridružili su se Real Madridu i Volfsburgu u četvrtfinalu Lige šampiona!

"Orlovi" su posle pobede 1:0 kod kuće i u revanšu savladali Zenit 2:1, mada je do pet minuta pre kraja sve plasman dalje bio prilično daleko za goste.

>>> I Ronaldo je čovek! Neverovatan promašaj Portugalca protiv Rome (VIDEO)

Gol koji je Benfiku odveo među osam najboljih ekipa u Evropi postigao je Nikolas Gaitan u 85. minutu, ali je za njega daleko najzaslužniji bio Meksikanac Raul Alonso Himenez čiju je "bombu" jedva nekako uspeo da zaustavi golman ruskog tima, a Gaitan je sve to lepo pratio, pritrčao i samo se "poklonio" ubacivši loptu u nebranjenu mreži.

Posle tog trenutka Zenitu su bila potrebna dva gola za prolaz, što je u ovako izjednačenoj utakmici bila gotovo "nemoguća misija". Ono što nisu uspeli igrači trenera Viljasa-Boaša jesu Portugalci, tačnije rezervista Anderson Souza Konseisao Taliska, koji je u 95. minutu stavio tačku na trijumf "orlova".

Foto: Tanjug/ap Foto: Tanjug/ap

Strelac jedinog gola za Zenit bio je Hulk u 69. minutu, kada je konačno iskoristio jednu od mnogobrojnih šansi za domaći tim.

Pogodak snažnog napadača Zenita bio je vrhunac dobre igre domaćeg tima koji je u tom trenutku anulirao prednost Benfike i pre svega doneo psihološku prednost ruskom prvaku pred nastavak meča.

Međutim, samo jedan trenutak bio je dovoljan da sve što je Zenit napravio do tada - padne u vodu.

Fenomenalni Himenez se, na iznenađenje većine navijača na stadionu, odlučio na šut sa blizu trideset metara, Juri Lodigin je uradio sve što je mogao u toj situaciji, pošto je izuzetnom paradom zaustavio loptu, ali se onda od prečke odbila pred gol, a tamo je Gaitan potpuno neometan završio posao plasmana Benfike u narednu rundu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ERA 031

    9. mart 2016 | 23:32

    Zbog drugog gola pao mi tiket ali nema veze. Samo u petak da padne PAO i to je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA