Srpske rukometašice razbile Češku i došle na korak od plasmana na EP!

Srpkinjama ostaje da u nedelju u Kraljevu pobede istog rivala i obezbediće plasman na šampionat kontinenta

  • 1

Ženska reprezentacija Srbije ostvarila je veoma važnu pobedu u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj.

 

Srpkinje su savladale Češku 30:25 (17:15) na gostovanju u Zlinu i tako praktično jednom nogom obezbedile učestvovanje na narednom velikom takmičenju. Za overu plasmana biće dovoljno savladati istog rivala u nedelju u Kraljevu (18 časova).

 

Izabranice v.d selektora Dragice Đurić, od samog starta su diktirale igru i rezultat. Jedino vođstvo Čehinja viđeno je u 11. minutu, kada je Luzumova postigla gol za 5:4, ali je ostatak meča u potpunosti pripao Krpež-Šlezak i drugaricama.

 

Odličnu partiju su pružile Marija Čolić među stativama i Slađana Pop Lazić na poziciji pivotmena. Uz efikasnu Krpež-Šlezak, razigrane Lišćević, Živković i Stoiljković, Srbija je u 45. minutu došla do +5 – 24:19, a najviša prednost je iznosila 28:22 u 52. minutu. Pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje.

 

Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević

Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević

 

Najefikasnije u našem timu bile Krpež Šlezak sa osam, odnosno, Pop Lazić i Živković sa po šest golova. Kod domaćina, Hrbkova je sedam puta bila precizna.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzeronimo

    9. mart 2016 | 21:52

    Cestitke devojkama na pobedi,i bez "zvezda" idu na EP.Reprezentacija svetinja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA