Pele dao deo svoje kolekcije vredne milone u humanitarne svrhe!

Možda i najbolji fudbaler svih vremena odlučio je da pokloni svojih 2.000 vrednih predmeta na aukciju i novac pokloni u humanitarne svrhe

  • 1

Legenda brazilskog i svetskog fudbala Edson Arantes dos Nasimento Pele stavio je više od 2.000 predmeta na aukciju koja će biti održana u julu, prenosi američka aukcijska kuća Džulijan.

U kolekciji se nalaze trofeji koje je osvojio poput pehara prvaka Sveta legendarno Žila Rimea, loptu da kojom je 1969 postigao 1.000 gol u karijeri, medalje sa Mundijala 1958, 62 i 70. kao i ostale stvari šortskevi, dresovi koje će ljubitelji fudbala moći da kupe.

Prihodi od prodaje Peleove kolekcije mogli bi da premaše milion dolara jer samo peha za prvaka sveta vredi 600.000 dolara, dok medalje sa SP vrede i po 100.000 dolara

- Pošto sam značajni deo svoje kolekcije dao gradu Santosu, odlučio sam da dam navijačima i kolekcionarima pristup delu istorije - rekao je Pele.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Jedan deo prihoda namenjen je bolnici Pekenjo prinsipe, jednoj od najvećih dečijih bolnica u Brazilu.

Pele je tokom karijere odigrao 1.363 meča i postigao je 1.281 gol, u karijeri koja je trajala od pedesetih do sedamdesetih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA