Za upornog Emira povrede su prošlost: Srpski rekorder se vraća na stazu i juri vizu za Rio

Srpskog atletičara prva takmičenja očekuju u maju, tvrdi njegov trener

  • 1

Prošlo je dve godine od osvajanja svetske bronze i rezultata 48.05 u trci na 400 metara prepone. Taj vremenski period je bio težak za srpskog rekordera Emira Bekrića zbog problema sa povredama.

Poslednje što ga je mučilo jeste potkolenica, ali je posle mirovanja i nošenja gipsa stigao na stazu. Ohrabruje što je Bekrić pripreme na Tenerifima odradio odlično.

Brojne povrede nisu demoralisale mladog atletičara, tvrdi njegov trener Mirjana Stojanović.

- Emir nije osoba koja se lako predaje, veoma detaljno pristupa svakom treningu, analizira šta nije bilo na najvišem nivou, kako bismo to popravili. Ništa ne prepušta slučaju, ali na neke stvari ne može da utiče. Protiv više sile kao što su povrede se ne može - rekla je Stojanović za "Novosti".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Uvek gleda napred. Nepopravljivo je uporan i kad nešto želi teško ga je zaustaviti. Iz te želje nekada i prevaziđe sposobnosti svog organizma. Svaki sportista trenira da bi pomerao sopstvene granice. A sam bog zna gde su Emirove - dodala je Stojanović i najavila:

- Ako sve bude u redu, prva takmičenja imaće u maju. Trudiće se da što pre ispuni olimpijsku normu i ode u Rio.

Bekrić nije mogao da učestvuje na nedavnom mitingu Srbija open, kada je otvorena nova atletska dvorana, ali je došao da podrži Ivanu Španović i ostale kolege.

- Živimo atletski san koji su sanjale mnoge generacije pre nas. Posebno me raduje što među atletičarima iz raznih klubova osećam odličnu atmosferu, kao da je timski duh porastao. Moral svih je na najvišem nivou, svi treniraju jače, brže, poletnije. Dvorana zaista deluje nestvarno. Čim mi zdravlje dozvoli, treniraću tamo - zaključio je Emir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krcko

    16. mart 2016 | 19:48

    On se najbolje priprema u inostranstvu, i sad razmislja o drugoj destinaciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA