Dvocifreni Jokić blizu dabl-dabla protiv Vejda, Kari ''podivljao'' za rođendan (VIDEO)

Srpski centar pružio dobru partiju, ali to nije bilo dovoljno za pobedu njegove ekipe *Bjelica na parketu proveo samo šest minuta i nije se upisao u strelce

  • 0
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Denver se dobro nosio sa Majamijem na Floridi, ali je poklekao u završnici četvrte četvrtine i poražen je sa 124:119. Odličnu partiju pružio je Nikola Jokić, koji je bio nadomak dabl-dabla.

Srpski centar, koji je bio u startnoj petorci Nagetsa, postigao je 12 poena i 8 skokova, a dodao je i četiri asistencije, imao dve ukradene lopte i jednu blokadu, koju su fotoreporteri zabeležili nad Dvejnom Vejdom.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ipak, Majami je bolje odigrao u završnici i sa nekoliko trojki i dobrih kontri napravio je razliku od 6-7 poena, koju je zadržao u poslednja tri minuta.

U Denveru su se istakli Farid sa 24 i Mudiai sa 23 poena. Ukupno šest igrača Denvera je bilo dvocifreno, a među njima je bio i Žofri Lovernj, koji je upisao 10 poena. Kod Majamija je šest igrača postiglo 17 ili više poena, a najraspoloženiji su bili Vinslou sa 20, Vejd sa 19 i Džonson i Vajtsajd sa po 18 poena.

Minesota je poražena od Finiksa sa 107:104, a trojku za pobedu u poslednjim sekundama meča postigao je Mirza Teletović.

Nemanja Bjelica se polako vraća u ritam posle pauze zbog povrede. Igrao je za Minesotu u duelu protiv Finiksa, ali za šest minuta na parketu nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Pokušao je dva puta za tri, ali nije bio precizan.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Riki Rubio je ostvario dabl-dabl i izjednačio rekord franšize po asistencijama, kojih je podelio 17. Ipak, ni to ni 28 poena La Vina i 22 Viginsa nisu pomogli Vukovima da trijumfuju.

Junak pobede Sansa Teletović dao je 21 poen, a dva više imao je Pi Džej Taker.

Golden Stejt je nastavio sa serijom pobeda i oborili su rekord NBA lige, kao ekipa koja je najranije od svih došla do 60 pobeda u sezoni. Trijumf nad Nju Orleansom sa 125:107 doneo im je skor od 60:6, i 49. uzastopnu pobedu na domaćem terenu u regularnoj sezoni.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sve je bilo u znaku Stefa Karija, koji je proslavio 28. rođendan. Odigrao je i odličnu partiju, pošto je postigao 27 poena, od čega su neizostavne bile njegove prepoznatljive dalekometne trojke, ili magični prodori i šutevi iz nemogućih pozicija. Imao je i po pet skokova i asistencija.

Pored Karija Drejmond Grin je postigao 14 poena i imao 12 skokova. Kod Pelikansa su se istakli Dejvis i Daglas sa po 22 poena.

Rezultati:

Šarlot - Dalas 96;107

Majami - Denver 124:119

Toronto - Čikago 107:109

Hjuston - Memfis 130:81

Oklahoma - Portland 128:94

Vašington - Detroit 124:81

Finiks - Minesota 107:104

Golden Stejt - Nju Orleans 125:107

Juta - Klivlend 94:85

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA