SPEKTAKL! Inzagi i Del Pjero golovima začinili fudbalsko zbogom (FOTO + VIDEO)

Serija A oprostila se od svojih legendi - Del Pjera, Inzagija, Neste, Gatuza, Sedorfa...

  • 0

Poslednje utakmice Milana (protiv Novare 2:1) i Juventusa (protiv Atalante 3:1) u sezoni nisu imale takmičarski karakter, ali jesu više nego emotivan. Dva najveća italijanska kluba i njihovi navijači oprostili su se od legendi koje su obeležile prethodnu deceniju-dve: Alesandra del Pjera, Alesandra Neste, Filipa Inzagija, Klarensa Sedorfa, Đenara Gatuza, ali i onih koji su igrali manje, ali su ostavili trag poput Đanluke Zambrote i Marka van Bomela. 

Da cela ceremonija bude još emotivnija pobrinuli su se legendarni golgeteri Alesandro del Pjero i Filipo Inzagi, koji su golovima stavili tačke na svoje grandiozne karijere.

U Torinu su se navijači Juventusa oprostili od najomiljenijeg igrača u istoriji kluba i rekordera po broju utakmica i golova - Alesandra del Pjera. Posle 19 godina, fenomenalni Pinturikio napustio je "staru damu", a učinio je to sa stilom - pogotkom na oproštaju! Kada je u 58. minutu zamenjen, "Juventus arenom" se nekoliko minuta prolamao neverovatan aplauz. Utakmica je prekinuta na tri minuta da Aleks otrči oproštajni krug, a apludirali su svi - od sudije do protivničkih igrača i trenera.

Sve je na "San Siru" bilo u znaku "senatora", kako Italijani zovu vremešne klupske legende. Milan je danas ostao praktično bez pola tima i bez četvorice fudbalera, za koje se vezuju najveći klupski uspesi u poslednjih 20 godina. Milan posle deset godina napušta verovatno najpotcenjeniji igrač u istoriji fudbala Klarens Sedorf. Imao je karijeru dugu skoro dve decenije, tokom koje je osvojio četiri Lige šampiona (tri sa različitim klubovima), ali je je nekako uvek bio manje cenjen od, recimo, Brazilaca koji su trajali po dve-tri sezone.

Odlazi i čovek "rođen u of-sajdu" Filipo Pipo Inzagi. Posle 11 godina u dresu "roso-nera", u ukupno 300. utakmici uspeo je čak da postigne i gol iako je ušao sa klupe, a huk sa "San Sira" dovoljno je rekao kakvo je mišljenje o čoveku koji im je doneo titulu šampiona Evrope pre pet godina.  Postigao je sjajan gol ušavši sa ivice of-sajda, a maestralno mu je asistirao upravo Klarens Sedorf. 

U suzama su se oprostili najbolji štoper planete u prethodnih desetak godina Alesandro Nesta,"pitbul" iz Ređo Kalabrije, Đenaro Gatuzo, holandski "geneal" Mark van Bomel, veliki šampion Đanluka Zambrota...

Serija A, 38. kolo:

Milan - Novara 2:1

(Flamini 56, Inzagi 82. - Garsija 20)

Juventus - Atalanta 3:1

(Marone 10, Del Pjero 28 Barzalji 90+1.p. - Lihtštajner 83.ag.)

Fiorentina - Kaljari 0:0

Ćezena - Roma

Parma - Bolonja

Katanija - Udineze

Kjevo - Leće

Đenova - Palermo

Lacio - Inter

Napoli - Sijena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA