LŠ: Arsenal nema šta da traži na Nou Kampu, očekuje se novi spektakl Bajerna i Juventusa!

Katalonski klub brani 2:0 iz prvog meča, dok je u Torinu bilo 2:2

  • 0

Danas su na programu poslednji dueli osmine finala Lige šampiona, u kojima kao gosti Arsenal i Juventus, traže pobedu protiv velikih favorita Barselone, odnosno minhenskog Bajerna.

Barselona je, čini se, sav posao završila u Londonu jer je slavila sa 2:0, pa će Arsenalu biti potrebna senzacija na Nou Kampu kako bi izbegao još jednu eliminaciju od Katalonaca.

Ekipa Luisa Enrikea 37 zaredom utakmica ne zna za poraz, što je rekord u Španiji, dok Arsenal putuje u Barselonu posle nepredviđene eliminacije od Votforda u četvrtfinalu FA kupa.

U drugom meču, petostruki evropski šampion Bajern neće morati od starta da juri gol, pošto je u Torinu bilo 2:2. Srećniji tim rezultatom može da bude Juventus jer je u finišu stigao dva gola minusa, koja mu daju kakvu-takvu nadu u revanšu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bajern je slavio u poslednja tri meča u Minhenu protiv italijanskih timova, ali ne bi smeo da potceni aktuelnog vicešampiona Evrope.

- Juventus nije primio gol u poslednjih 10 utakmica u svom prvenstvu, tako da očekujem komplikovan i težak meč. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi - poručio je trener Bavaraca Pep Gvardiola.

Dobra vest za Gvardiolu je povratak posle povreda Arjena Robena, Franka Riberija i Marija Gecea, pa će u ionako snažnoj navali imati više opcija.

S druge strane, standardni prvotimci Juventusa Paul Dibala i Klaudio Markizio neće igrati u revanš meču osmine finala Lige šampiona protiv Bajerna, potvrdio je italijanski šampion na zvaničnom sajtu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kako se navodi, argentinski napadač ima povredu mišića i njegovo stanje će se pratiti kako bi se znalo da li će moći da igra u gradskom derbiju protiv Torina narednog vikenda, dok italijanski reprezentativac zbog slične povrede mora da pauzira najmanje 20 dana.

Trener Masimilijano Alegri u odsustvu Dibale od prvog minuta ukazaće šansu Alvaru Morati i Mariju Mandžukiću, pod uslovom da Hrvat bude spreman, u protivnom na teren će Simone Zaza, dok će Markizija menjati Brazilac Ernaneš.

Obe utakmice igraju se u standardnom terminu od 20.45 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA