Nema šale sa Infantinom: FIFA tvrdi da je Mundijal u Južnoj Africi namešten!

Svetska fudbalska organizacija takođe traži novac koji su na razne načine "izneli" bivši funkcioneri

  • 0

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) podnela je žalbu za povraćaj novca koji je izgubila od korumpiranih zvaničnika putem mita i drugih ilegalnih radnji.

>>> Novi predsednik, stare odluke! Rusija i Katar ne moraju da brinu!

FIFA je dostavila dokumenta američkom tužiocu u Njujorku i zahteva za desetine miliona dolara od 41 bivšeg člana FIFA i fudbalskih funkcionera, među kojima su najzvučnija imena Džek Vorner, Džefri Veb i Čak Blejzer.

Takođe, krovna fudbalska organizacija je procenila da je oštećena za najmanje nekoliko desetina miliona dolara, koji su preusmereni iz te organizacije zbog mita optuženih lica u istrazi Ministarstva pravde SAD. Procenjuje se da bi iznos mogao da raste kako se istraga bude širila, a FIFA traži novac od optuženih i za štetu, poljuljan brend i ugled najveće fudbalske organizacije.

Takođe, u podnesku poslatom u SAD, Svetska fudbalska organizacija je otvoreno je iznela optužbe na račun organizatora Svetskog prvenstva 2010, Južne Afrike.

FIFA je otvoreno optužila tu zemlju da je sa 10 miliona dolara podmitila glasače i tako kupila glasove koji su joj dodelili taj Mundijal!

Južna Afrika je takve optužbe odbacila, ali teško da je ikoga ubedila, budući da je zvanično procenjeno da je ilegalno, nezakonitim radnjama, ta zemlja preko fudbala "iznela" minimum desetione miliona dolara!

Posle višedecenijske vladavine Sepa Blatera, Italijan Đani Infantini je nedavno preuzeo rukovođenje ovom organizacijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA