Ludnica u Minhenu: Bajern u 90. izborio produžetke, a potom demolirao Juve! Magija Suareza za rušenje Arsenala (VIDEO)

Barselona je bila bolja od Arsenala rezultatom 3:1, a u Minhenu je nakon 90 minuta rezultat na semaforu bio 2:2. Ipak, na kraju pobeda Bavaraca - 4:2

  • 39

Izjava legendarnog Garija Linakera da je ''fudbal igra u kojoj na kraju uvek pobede Nemci'' pokazala se tačna i u ovom najluđem meču osmine finala Lige šampiona.

Juventus je u Minhenu imao prolaz dalje sve do 90. minuta, a potom je primio gol od Tomasa Milera, čoveka koji se nije video čitav meč, da bi Bajern za dva minuta u produžecima, golovima Alkantare i Komana, izborio plasman među osam najboljih - 4:2 (0:2, 2:2).

Podsetimo, prvi meč u Torinu je završen rezultatom 2:2.

BAJERN MINHEN - JUVENTUS 4:2

(Levandovski 73, Miler 90, Alkantara 108, Koman - Pogba 6, Kvadrado 28)

BAJERN MINHEN: Nojer -  Lam, Kimih, Benatija (Bernat 46), Alaba - Ćabi Alonso (Koman 60) - Vidal, Riberi (Alkantara 100), Miler, Daglas Kosta - Levandovski. 

JUVENTUS: Bufon - Lihtštajner, Barzalji, Bonući, Evra - Kedira (Sturaro 68), Ernanes, Pogba - Kvadrado (Pereira 89), Morata (Mandžukić 72), Aleks Sandro.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Čas fudbala italijanskog šampiona i čas fudbala Masimilijana Alegrija za Pepa Gvardiolu trajao je sve do finiša meča.  Italijan je olako shvatio da su Bavarci najtanji u defanzivi i pritiskom od početka meča naterao je protivnika da greši.

Najpre su Alaba i Nojer kiksnuli u 6. minutu kada je Pol Pogba zatresao praznu mrežu, da bi austrijski reprezentativac i kod drugog gola pogrešio. Morata je uzeo loptu, asistirao Kvadradu u 28. minutu i pomoći za Nojera nije bilo. Velikih 0:2 za Juve...

Tračak nade Bajernu je doneo Robert Levandovski golom u 73. minutu, ali kada su svi očekivali kraj meča i krah Gvardioline mašinerije, Miler je sjajno skočio na drugoj stativi, iskoristio centrašut rezerviste Komana i odveo Bajern u produžetke.

Prosto je neverovatno da Juventus nije uspeo da obezbedi četvrtfinale posle 90 minuta. Osim što su imali sjajan rezultat već nakon 28. minuta, Italijani su konstantno pretili N0jeru koji je na kraju prvog poluvremena maestralno zaustavio šut Pogbe i spasio svoj tim.

I početkom drugog dela Juve je mogao da reši pitanje prolaska dalje. Morata je napravio pravi mali dar-mar, ali ga je Alaba sa zemlje blokirao u psoeldnjem trenutku. Lopta se, sa nekih 10-ak metara, digla u visinu i otišla iznad prečke. Zanimljivo, upravo su Alaba i Nojer, momci koji su pogrešili kod prvog i drugog gola, spasili svoj tim u nastavku meča.

Potom je Alegri, čini se, malo potcenio Bavarce i napravio je nekoliko nelogičnih izmena. Tu pre svega mislimo da izlazak Kedire koji je bio sjajan na sredini terena, ali i fenomenalnog Morate. Samo što je ubacio mandžukića umesto njega, Levandovski je na drugoj strani smanjio rezultat.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Daleko od toga da je Hrvat kriv, ali se jednostavno potrefilo tako. Moraće trener Stare dame dobro da se zapita kako je njegov tim primio dva gola glavom s obzirom na ''grdosije'' koje ima u defanzivi. Ako je pogodak Poljaka bio trenutak opuštanja, onda je sam Miler u petercu totalno neobjašnjivo.

Trenutak koji je odlučio utakmicu dogodio se u 100. minutu. Alkantara je zamenio Riberija, a samo osam minuta kasnije Španac je preokrenuo rezultat. Radost se nije ni stišala, a drugi rezervista Koman je u 110. minutu rešio pitanje pobednika. Sjajan kontra i gol čoveka koji je bio i asistent u 90. minutu

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Barselona je pitanje prolaska u četvrtfinale Lige šampiona skoro izvesno rešila već u Londonu (2:0), ali je katalonski klub i u revanšu bio bolji od Arsenala - 3:1 (1:0).

Strelci za domaći tim bili su Nejmar u 18, Luis Suarez u 65, i Lionel Mesi u 88. minutu, dok je Elneni u 51. uneo tračak neizvesnosti koji nije dugo trajao.

BARSELONA - ARSENAL 3:1

(Nejmar 18, Suarez 65, Mesi 88- Elneni 51)

BARSELONA: Ter Štegen - Alves, Maskerano, Matje, Alba - Buskets, Inijesta (Roberto 72), Rakitić (Turan 77) - Mesi, Nejmar, Suarez.

ARSENAL: Ospina - Belerin, Gabrijel Paulista, Koščielni, Monreal - Flamini (Kokelan 45), Elneni, Ivobi (Žiru 73), Ozil, Aleksis, Sančez - Velbek (Volkot 73)

Bio je to prvi šut Tobdžija u okvir gola, posle osam van njega koji su viđeni u prvom poluvremenu. Pravo je čudo da Arsenal nije uspeo da zatrese mrežu ter Štegena u finišu prvog poluvrema jer su bukvalno kampovali u kaznenom prostoru Barse.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ipak, prva prilika za Tobdžije viđena je na početku meča kada je Maskerano izblokirao Velbeka. Samo par minuta kasnije Ospina je odbranio zicer Mesiju, ali Nejmaru nije mogao.

Kao ni ter Štegen udarac Elnenija na početku drugog dela. Sjajan gol na asistenciju bivšeg igrača Barse Sančeza. Pri rezultatu 1:1 Velbek je dobro skočio i spustio loptu sančezu koji joj se nije nadao i traljavo je šutirao.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kazna je stigla u 65. minutu kada je viđen najlepši momenat meča. Centaršut Danija Alveša sa desne strane, Suarez se vinuo u vazduh i volejom, uz pomoć prečke, završio Arsenalovu priču u ovogodišnjem izdanju LŠ.

Poslednju priliku da nešto promeni kod Arsenala imao je Sančez u 80. minutu. Silovito je šutirao iz slobodnog udarca, ali smo videli odličnu paradu nemačkog golmana koji je ukrotio i odbitak. Tačku na prolaz Barse u četvrtfinale stavio je Mesi u 88. minutu.

Plasman u četvrtfinale izborili su: Bajern, Barselona, Atletiko i Real Madrid, Volfsburg, Mančester Siti, PSŽ i Benfika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raspucin

    16. mart 2016 | 23:26

    Izbaci lik Moratu i ubaci madzukica a ovaj loptu pipnuo nije, nije ni čudo što su ga izbacili iz bajerna, i kasnije kvadrada izbaci napolje sam je sebi presudio, a Bajern kao i uvek na nivou

  • Kr me

    16. mart 2016 | 20:51

    Dajte recite kako da iskljucim komentatora na rts-u

  • Underboss

    16. mart 2016 | 21:41

    Bajern šansu nije imao,Juve trebao 0:4 da vodi,još sudija uz nemce 100%

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA