Sprema se spektakl: Dva meča sa Zvezdom za 4 meseca - zašto je Zvijezda 09 toliko posebna?

Klub iz Etno sela Stanišići jedna je od retkih koji je u istoriji igrao dva prijateljska meča sa crveno-belima za kratko vreme * Malo ko zna, ali je na pomolu ozbiljna saradnja Zvezde i Zvijezde

  • 20

Bijeljina podrhtava kako se bliži 27. mart i dolazak Crvene zvezde u Semberiju. I ne samo Bijeljina, nego i celi region koji je poznat po jakom jezgru crveno-belih navijača.

Glavni ''krivac'' za dolazak nekadašnjeg evropskog i svetskog šampiona jeste fudbalski klub Zvijezda 09 iz Etno sela ''Stanišići'', na čelu sa predsednikom Borisom Stanišićem i direktorom kluba Milanom Čabrićem.

Klub koji je pravo osveženje za region, s obzirom na to da su 2011. godine igrali šestu ligu, a da su sada u samom vrhu Prve lige Republike Srpske. Ali i klub koji može da se pohvali nečim što retko ko može - u samo četiri meseca dva puta će odigrati prijateljski meč sa Zvezdom.

>>> Veliki uspeh Zvijezde 09: Igrali su 6. ligu 2011. godine, a sada mnogi u regionu mogu da im zavide (FOTO)

- To je veliki dan za Zvijezdu 09. Ponosni smo i počastvovani što ćemo imati priliku da ugostimo nekadašnjeg evropskog i svetskog šampiona. Očekujemo spektakl, jer je Zvezda veliki magnet za navijače. Pogotovo u ovom delu Republike Srpske. A tu je i harizmatični trener Miodrag Grof Božović - rekao je za Telegraf direktor Milan Čabrić, a potom nastavio:

Foto:  Aleksandar Jeremić Foto: Aleksandar Jeremić

- Na pomolu je velika, ozbiljna saradnja između ova dva kluba. Jednostavno, čelnici Zvezde su prepoznali potencijal koji mi posedujemo i potrebna im je baza za ''regrutaciju'' talentovanih fudbalera iz ovog kraja. Da se pronađu neki novi Jović, Ristić i Joveljić koji su odavde, kao i omladinci Savić i Santrač.

Iako Zvijezda 09 ima moderan stadion koji ispunjava i evropske standarde, klub iz Etno sela će crveno-bele ugostiti na Gradskom stadionu u Bijeljini. Stadionu gde svoje mečeve u Premijer ligi BiH igra Radnik.

- Nekoliko dana su vođeni pregovori gde će se utakmica igrati. Naš stadion prima oko 1.000 gledalaca, a na adresu nam svakodnevno dolazi veliki broj trebovanja za karte. Ne samo iz regiona, nego iz svih gradova u Republici Srpskoj. Mi smo bili spremni da ugostimo i do 2.000 ljudi, ali je odlučeno da se igra na Gradskom stadionu - rekao je Čabrić za naš portal.

Direktor Zvijezde 09 se osvrnuo i na samu organizaciju meča.

Foto:  Aleksandar Jeremić Foto: Aleksandar Jeremić

- Cena ulaznice biće 5 KM (kovertibilnih maraka), a uz ulaznicu svaki navijač će dobiti posebnu brošuru pravljenu za ovaj meč. Prvobitno je bilo planirano da se meč igra 26. marta, ali zbog obaveza Zvezde i meča sa Novim Pazarom, pomereno je za dan kasnije.

- Beogradski klub će u Etno selo na mini pripreme doći u subotu 26. marta i kod nas ostati do 30. marta. U poluvremenu utakmice biće održan javni trening naše Akademije, a po završetku meča uslediće zajednička večera i uručenje poklona.

- Zanimljivo, tokom tih nekoliko dana na pripremama u Etno selu biće i lider Premijer lige tuzlanska Sloboda, koju sa klupe predvodi nekadašnji fudbaler Zvezde Husref Musemić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

S obzirom na strmoglav rast Zvijezde 09, koja je samo šest bodova od mesta koje vodi u Premijer ligu, jedno od pitanja za Čabrića bilo je i da li se nada da će njegov klub u skorijom budućnosti igrati sa Zvezdom neku zvaničnu utakmicu. Na primer, u kvalifikacijama za Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

- Ne bih toliko daleko da idemo - uz osmeh je dodao Čabrić:

- Tačno je da smo klub u porastu. Klub koji ej osnovan 2009. godine i od tada smo preskočili šest rangova. U svakom smo završili na prvom mestu. Biće teško to ponoviti i u Prvoj ligi RS, ali tu smo, u samom vrhu. U prošlom kolu smo slavili sa 2:0 u Trebinju protiv Leotara. Posebno mi je drago jer je to nekadašnji šampion BiH - jasan je bio Čabrić u razgovoru za Telegraf.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan-BG

    18. mart 2016 | 19:43

    Moramo priznati da je ZVEZDA - ZVEZDA,pa bio njen navijac ili ne ! Svugde u svetu ako iko zna za neki nas tim znat ce za Zvezdu....

  • Bokisa

    18. mart 2016 | 18:43

    A to sto Partizan igra sa Banjalučkim Borcem 25.marta na 90. rodjendanu Borca to je naravno nebitno jer tobože mora se forsirati crveni bankomat vlade Srbije...Republika Srpska voli Partizan !

  • Maja

    19. mart 2016 | 12:57

    Turski klub protiv turskog kluba. Heheh

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA