Nemanja Vidić trener Mančester junajteda?

Bivši fudbaler ekipe sa "Old Traforda" se po prvi put javio od kako je u penziji

  • 5
Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Prvi put od kako je završio igračku karijeru, Nemanja Vidić je govorio za medije, i to u svom domu u Milanu. U intervjuu za "BBC" otkrio je da bi voleo da jednom bude menadžer Mančester junajteda, kluba u kom je proveo najbolje godine svoje karijere.

>>> KRISTIJANO JE SMEŠAN LIK: Vidić bocnuo Ronalda, pa objasnio zašto ga poštuje

- Počeo sam sa trenerskom obukom pre četiri godine. Tada sam igrao za Mančester junajted i radio sam sa verovatno najboljim trenerom ikada, serom Aleksom Fergusonom. On je tražio mnogo od svojih igrača, a on je u njih verovao. Kad bi nešto rekao, mogao sam u očima da mu vidim koliko veruje - rekao je Vidić.

>>> Rio Ferdinand se emotivnim pismom oprostio od karijere omiljenog saigrača Vidića

- Voleo bih da jednom budem menadžer u engleskom fudbalu. San je da to bude u Mančester junajtedu. Ako pitate nekog igrača Junajteda da li bi hteo da vodi ekipu, rekli bi "da", ali ja sam još daleko od toga.

Bivši reprezentativac Srbije otkrio je da je pre završetka karijere dobio ponude iz Engleske i američke MLS lige.

- Bio je pravi trenutak za penziju. Nisam mislio da mogu da dam 100 odsto svojih mogućnosti. Nisam želeo da forsiram i da igram duže, jer bih nastavio sa povredama. Nisam hteo ni da se vratim u Englesku, tamo sam proveo najbolje godine karijere i ne bih mogao da igram isto kao i dok sam igrao za Junajted - objasnio je Vidić.

>>> Šest stvari po kojima ćemo pamtiti karijeru Nemanje Vidića

Kada je u pitanju trenutna situacija u vezi sa menadžerom "đavola", spekuliše se da je izbor između Rajana Gigsa i Žozea Murinja.

- Sviđa mi se ideja da Gigsi preuzme ekipu, ali Murinjo je imao dosta uspeha. Težak izbor. Da li je Gigsi spreman? To on zna, i klub zna. Verujem da će imati iskreni razgovor. Želim da to bude neko ko poznaje klub i ko zna šta je najbolje za klub. Sa njim sam delio svlačionicu, i znam da on to može.

- Murinjov fudbal je specifičan, i ja ga pošptujem. Jedan je od najvećih trenera ikada uz Fergusona i Gvardiolu - rekao je Nemanja Vidić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    17. mart 2016 | 11:31

    Nije on toliko dobar i iskusan da bi mogao da vodi tako velik klub

  • Stojan

    17. mart 2016 | 13:31

    Igracina je bio, s vjerujem da ce da bude i veliki trener. Lave SRECNO.

  • BigBen

    18. mart 2016 | 18:31

    Sve je dobro rekao...Ali guardiola jedan od najvecih trenera? MA DAJ! Lako je poceti u velikom klubu I tako nastaviti.Mozda od Bayerna jeste napravio masineriju,Ali gde je Kup Lige Sampiona da to dokaze? Ferguson je bog za njega

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA