Liverpul eliminisao Junajted i ide u četvrtfinale, Mažić sudio perfektno na Old Trafordu (VIDEO)

Crveni eliminisali najvećeg rivala i našli su se među osam najboljih nakon remija na ''Teatru snova''

  • 2

Liverpul je u četvrtfinalu Lige Evrope! Klub sa Enfilda je remizirao sa Mančester junajtedom (1:1) na Old Trafordu u drugoj utakmici osmine finala, što im je bilo dovoljno za plasman dalje nakon pobede u prvoj utakmici na svom terenu od 2:0.

Crveni đavoli su poveli u 32. minutu preko Marsijala sa bele tačke, čime su dali navijačima nadu da mogu da načine podvig i eliminišu najvećeg rivala.

Ipak, tu nadu je pred kraj prvog poluvremena ugasio Filip Kutinjo, koji je postigao fantastičan gol i tako slomio otpor Junajteda, čija se igra potpuno raspala u drugom poluvremenu.

>>> BOCNUO JE IZ MRTVOG UGLA! Kutinjo magično lobovao De Heu i utišao ''Teatar snova'' (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pravdu je na Old Trafordu delio Milorad Mažić, koji je posao odradio perfektno! Znalo se da ga čeka veoma težak posao i da je velika tenzija između dve ekipe, i da će se igrati ''na nož''. Međutim, on je opravdao poverenje koje UEFA ima u njega i dokazao zašto ga smatraju jednim od najboljih sudija Evrope.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Počeo je Junajted agresivno od kako je Milorad Mažić dao znak za start utakmice. Imali su ''Crveni đavoli'' više lopte u posedu, više su napadali, ali je Liverpul igrao pametnije. Vrebao je prilike iz kontri kad god bi se ukazala šansa za to.

Imali su ih igrači Jirgena Klopa nekoliko, i bili su opasniji po gol u prvih pola sata utakmice, ali je De Hea bio na visini zadatka ili bi igrači ''Crvenih'' promašivali šanse.

Po nepisanom pravilu usledila je kazna, i to iz kaznenog udarca! Antoni Marsijal je driblingom ''izlomio'' Danijela Klajna u kaznenom prostoru. Bek Liverpula je zakasnio sa startom, udario je po nozi napadača Junajteda, a srpski arbitar je bez razmišljanja autoritativno pokazao na belu tačku.

I potpuno je bio u pravu, pošto je i po reakciji fudbalera Liverpula bilo jasno da je penal ''čist kao suza'', jer nisu uputili ni reč protesta. Marsijal je preuzeo odgovornost i pogodio za veliku radost na Old Trafordu.

>>> MAŽIĆEVA SAVRŠENA PROCENA: Srbin bez razmišljanja dosudio penal za Junajted (VIDEO)

Liverpul je uzvratio brzo slobodnim udarcem Staridža, koji je uzdrmao prečku za uzdahe navijača oba tima - jedni su odahnuli, a drugi se nervirali.

Bili su navijači Junajteda u euforiji, čekalo se još samo da Mažić svira kraj prvog poluvremena, pa da u drugih 45 minuta pokušaju da postignu još jedan gol.

Ipak, Sve nade je u finišu prvog poluvremena ugasio Filip Kutinjo koji je savršenim potezom lobovao Davida De Heu iz mrtvog ugla, čime je slomio igrače domaćih koji su potpuno pali u igri u nastavku.

Mogao je Livepul i do pobede u drugom poluvremenu, ali nisu iskoristili šanse koje su stvorili, dok je Junajted bio potpuno bled i malokrvan. Svesni su bili igrači Luja Van Gala da su izgubili svaku šansu krajem prvog poluvremena, jer su posle gola Liverpula morali da daju još tri gola.

Do kraja meča mreže su mirovale što je bio razlog da se na ''Teatru snova'' glasno prolomi pobednička pesma navijača Liverpula ''You ''ll never walk alone'', dok su razočarani navijači Junajteda utihnuli ili ranije napustili stadion.

>>> Bruka Lacija u Rimu, Viljareal i Bilbao među osam (VIDEO)

Braga je eliminisala Fenerbahče pobedom na svom terenu od 4:1, a doprinos je dao i srpski fudbaler Nikola Stojiljković, koji je pogodio mrežu Turaka u 74. minutu. On je prihvatio jednu povratnu loptu glavom iskosa sa desne strane i šutirao iz okreta iz teške pozicije, ali je poslao loptu u malu mrežu golmana Fenerbahčea.

Do kraja su Portugalci samo uvećali prednost, dok su nervozni fudbaleri Fenerbahčea meč završili sa čak tri isključena fudbalera.

Borusija Dortmund je i u drugoj utakmici pobedila Totenhem. Obamejang je bio dvostruki strelac za Milionere na Vajt Hart Lejnu, dok je poraz ''Pevaca'' ublažio Sin Hjung Min.

Žreb za četvrtfinale održaće se u petak od 13 časova u Nionu.

Liga Evrope, revanši osmine finala

Valensija – Atletik Bilbao 2:1, prvi meč 0:1

Bajer Leverkuzen – Viljareal 0:0, prvi meč 0:2

Lacio – Sparta Prag 0:3, prvi meč 1:1

Braga - Fenerbahče 4:1, prvi meč 0:1

Sevilja – Bazel 3:0, prvi meč 0:0

Totenhem – Borusija Dortmund 1:2, prvi meč 0:3

Anderleht – Šahtjor 0:1, prvi meč 1:3

Mančester junajted – Liverpul 1:1, prvi meč 0:2

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA