Ivana Španović pred početak Svetskog prvenstva: Arena je spektakularna!

Naša jedina takmičarka u Portlandu impresionirana uslovima koji su je dočekali u Portlandu

  • 1

Evropska šampionka i jedina predstavnica Srbije na Svetskom prvenstvu u Portlandu Ivana Španović, odradila je poslednji trening pred sutrašnji prvi takmičarski dan.

>>> Veliki izazov za najbolju srpsku atletičarku: Ivana ide u SAD po zlato

Ivana je puna utisaka o areni koja je, kako je rekla spektakularna i pruža najbolje moguće uslove za ostvarneje vrhunskih rezultata.

- Arena je divna, i imam osećaj da su se organizatori zaista potrudili da u fokusu budu takmičari, sve je podređeno tome da ovaj šampionat bude pravi spektakl. Zbog novih pravila potrudiću se maksimalno da u prve tri serije skočim najbolje što mogu, daću sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat i plasman - izjavila je Ivana.

Španovićeva je na šampionat sveta došla sa najboljim rezultatom ove sezone 6,85m, inače četvrtim rezultatom na svetskoj rang listi.

Najveću konkurenciju Ivana će imati u Amerikanki Britni Ris i Britanki Šari Proktor.

Ris je inače olimpijska šampionka i petosrostruka svetska šampionka koja je ove sezone zabeležila 6,89m na nacionalnom prvenstvu održanom prošlog vikenda baš na stazi u Portlandu. Organizatori su to iskoristili za test takmičenje kada su probali i sve efekte sa kojima žele da ostvare najbolju moguću atmosferu i ostvare istinski užitak za takmičare i publiku.

Ove sezone blistala je Australijanka Bruke Straton sa rezultatom 7,05m na otvorenom. Iznenađenja i borbu za medalju možemo očekivati i od evropske šampionke iz 2009. godine Estonke Balte i Nemice Aleksandre Vester koja je ove sezone dobacila do 6,95m.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA