Koliko još pobeda treba Zvezdi za TOP 8? Prva meč lopta je protiv Unikahe!

Košarkaši Crvene zvezde četiri kola pre kraja TOP 16 faze Evrolige imaju lepu priliku da izbore istorijski plasman u osam najboljih

  • 8

Košarkaši Crvene zvezde imaju istorijsku priliku da se plasiraju među osam najboljih ekipa Evrope.

Na četiri kola pre kraja oni zauzimaju četvrto mesto sa dve pobede više od Anadolu Efesa, ali i boljom koš razlikom od turskog tima.

Košarkaši Zvezde prelaze 13.000 kilometara za sedam dana!

Kalkulacije su brojne kako Zvezda može do ulaska u plej of, ali svakako će sve biti poznatije posle duela sa Unikahom večeras u Malagi.

Ako pobedi španski tim Zvezda će praktično obezbediti plasman u plej -of , a za teoretsku potvrdu će im biti potrebna još samo pobeda nad Darušafakom u Beogradu u pretposlednjem kolu.

S obzirom da Efes dočekuje Cedevitu i da je tu pobeda izvesna, ako crveno-beli izgube od Unikahe tada će situacija biti malo komplikovanija.

Efes će pobedom na Zagrepčanima prići na jednu pobedu zaostatka, a u sledećem kolu dočekuje Unikahu, dok Zvezda gostuje Lokomotivi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Znači, sa dve pobede ekipe Dušana Ivkovića i sa dva poraza Zvezde, obe ekipe će se izjednačiti na tabeli sa istim skorom.

U toj situaciji Zvezda mora da pobedi Darušafaku i da juri pobedu protiv Cedevite u Zagrebu u poslednjem kolu.  Efes za to vreme gostuje Fenerbahčeu i dočekuje Panatinaikos. Sa te dve pobede bi bio ispred Zvezde.

Konkretno gledano Zvezdi za siguran plasaman u TOP 8 i to da ne zavisi od drugih rezultata trebaju dve pobede iz sledeća četiri meča (Unikaha, Lokomotiva, Darušafaka i Cedevita)

Realno je da do te dve pobede dođu, samo je pitanje da li će izabranici Dejana Radonjića umeti da igraju pod pritiskom. Do sada su pokazali više puta da nisu baš vični. Možda su u međuvremenu sazreli.

Šta vi mislite koliko je pobeda potrebno Zvezdi da dođe do istorijskog plasmana? Napišite vaš odgovor u komentaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • filip

    18. mart 2016 | 17:40

    Zvezdini kosarkasi su se bas pokazali da pod pritiskom kidaju,videli smo Real i Himki u Pioniru,..

  • Aca

    18. mart 2016 | 17:51

    Zvezda bezi tri pobede a ne dve

  • Mare manje od 20 s

    18. mart 2016 | 13:50

    Ne vidi se vest n Androidu6.0.1

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA