Đoković u polufinalu: Spremajte se za subotnji klasik sa Rafom! (VIDEO)

Najbolji igrač sveta je savladao Žo Vilfreda Congu u četvrtfinalu Indijan Velsa

  • 21

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se polufinale Indijan Velsa, savladavši Žo Vilfreda Congu rezultatom 7:6(2), 7:6(2) i zakazao je duel sa Rafaelom Nadalom.

Sad je vreme za 48. okršaj sa starim poznanikom, koji je lako savladao Keija Nišikorija.

Statistika kaže da kada je osvajao prvi set na nekom masters turniru, Đoković je pobedio na 70 mečeva u nizu. Ova 71. ujedno je bila i 15. pobeda nad francuskim teniserom od ukupno 21 međusobnih duela.

>>> NOVAK ODUŠEVIO POŠTENJEM: Dao poen Congi iako niko nije primetio njegovu grešku! (VIDEO)

Nije bilo lako protiv raspoloženog Conge, pogotovo jer je Novak prvi put od početka turnira igrao u terminu od 14 časova po lokalnom vremenu, ali je u pravim momentima favorit bio stabilan, a Conga je grešio.

>>> Smajlići dominiraju Novakovom torbom: Znate li šta simbolišu? (FOTO)

Doduše, fantastično je reagovao kada je na njegov servis Novak imao dve meč lopte - forhendom je uspeo da ih sačuvao, a upravo je iz tog udarca imao gomilu neiznuđenih grešaka.

STATISTIKA MEČA

Printskrin: Twitter/@TennisTV Printskrin: Twitter/@TennisTV

Meč je počeo servisom Conge, a uvodni gemovi nisu bili kratki - i jednom i drugom teniseru servisi nisu bili baš sigurni, i svaki je tražio svoju šansu na iole slabije poslat početni udarac. U trećem gemu - brejk!

Odlično se kretao Đoković, a Conga već na početku pokleknuo pred nervozom. Novak je to iskoristio i sjajnim lobom oduzeo servis, a onda i potvrdio brejk - 3:1.

Favorit je uverljivo čuvao prednost brejka, čak je imao još dve prilike da oduzme servis protivniku - sve do gema u kom je servirao za osvajanje prvog seta - tada je Conga odlučio da strpljivo gradi poene, i posle dugih razmena je uspeo da napravi ribrejk.

Francuzu je to značilo za samopouzdanje, pa je uspeo da potvrdi brejk, i da namuči Novaka da izbori taj-brejk. Conga je forsirao forhend udarce, koji mu je doneo ribrejk, ali je potom nastavio sa greškama. Posle gema sa četiri "đusa", pristupilo se taj-brejku.

I Novak je odmah napravio mini-brejk, poveo 2:0, i onda uradio gest pravog sportiste: priznao je da je dotakao lopticu koju je Conga poslao u aut.

Nije to ništa promenilo, Đoković je vrlo brzo stigao do pet set lopti, i na kraju osvojio prvi deo igre sa 7:2.

U nastavku prvi do brejka stigao je Conga, i to u trećem gemu kada je Novak odservirao dve duple greške, i znatno pogurao Congu da povede 2:1. Nije to najboljeg igrača sveta uspaničilo, jer je momentalno uzvratio ribrejkom. Meč je odmicao, a prvi servis je bio pakao za Congu - svega 35 odsto ubačenog prvog servisa u drugom setu je imao.

Zato je Novak i uspeo da stigne do dve brejk i meč lopte, ali je to Francuz na volšeban način uspeo da sačuva.

Pristupilo se još jednom taj-brejku, koji je počeo identično - vođstvom Đokovića od 2:0, nedugo potom se isplatilo forsiranje slanje loptica na Conginu bekend stranu za 4:2, a onda je Francuz napravio duplu servis grešku, i Đoković je rutinski priveo meč kraju. Polufinale između Đokovića i Nadala na programu je od 19 časova po našem vremenu, dok se u drugom polufinalu sastaju Gofan i Raonić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ing.Miloš Djonović

    19. mart 2016 | 00:28

    Cestitamo Novaku Djokobicu na 4.pobjedi turnira u Indijan Velsu.Da bi pobjedio na ovom turniru on mora postici jos dvije pobjede.

  • Miki

    19. mart 2016 | 09:28

    Nole cuva snagu za kraj.

  • Sanja

    19. mart 2016 | 03:12

    Ma sredice i Rafu CAR

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA