MAŽIĆ: Engleski mediji su citirali Irance, to je bio deo psiholškog pritiska!

Najbolji srpski sudija smatra da su se mediji na Ostrvu pozivali na neke iranske sajtove koji su ga blatili još za vreme SP

  • 5

Milorad Mažić i njegovi pomoćnici Dalibor Đurđević i Milovan Ristić odlično su odradili posao u revanš meču osmine finala Lige Evrope između Mančester junajteda i Liverpula, iako su pre samom susreta napadani od strane engleskih medija.

Podsetimo, mnogi engleski mediji optužili su Mažića da je najgori sudija sa SP u Brazilu i bili su kivni što Srbi suditi taj duel. Pogotovo su se isticali oni iz Liverpula.

>>> MAŽIĆEVA SAVRŠENA PROCENA: Srbin bez razmišljanja dosudio penal za Junajted (VIDEO)

- To je deo psihološkog pritiska, ali i pompe po novinama. Nažalost, citirani su neki iranski internet sajtovi koji su još u vreme Svetskog prvenstva izvršili napade na mene posle meča Argentina – Iran. Pratio sam pre utakmice engleske medije i u njima nisam primetio ništa negativno - rekao je Mažić za Žurnal i dodao:

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Imao sam izuzetnu privilegiju da budem deo engleske tradicije i fudbala, ali ovog puta u meču Lige Evrope. Izuzetnu zahvalnost dugujem ljudima iz UEFA koji su meni i mojim saradnicima ukazali poverenje. Za naš četvoricu ovo je bio vrhunski izazov i verujem da smo profesionalno odgovorili na njega,

Najbolji srpski sudija se osvrnuo i na večiti derbi između Zvezde i Partizana, odnosno teškoćama koje on nosi.

- Obožavam da sudim takve utakmice koje se igraju pod određenim psihološkim pritiskom. Kvalitet fudbala na našem derbiju možda nije na vrhunskom nivou, ali uzbuđenja ne izostaju na terenu. Moram da priznam jednu veliku istinu, mene je večiti derbi učinio još boljim sudijom - jasan je bio Mažić u razgovoru za Sportski žurnal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dobri

    19. mart 2016 | 16:38

    Covek jedobar sudija nemojte da lupate gluposti nebi ga zvali da sudi ligu evrope

  • Звезда

    19. mart 2016 | 14:29

    Нису морали да цитирају. Могли су да пусте снимак са Нишлијама у купу. Ту се јасно видело све. И као што рекох, "превиди" се праве само код лаворџија да им се спаси сезона.

  • Imenjak

    19. mart 2016 | 15:33

    Covek upropastio 2 utakmice na mundijalu pa nismo nojevi da guramo glavu u pesak on je za dozivotnu diskvalifikaciju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA