Zvezda i Partizan izabrali Evroligu i Evrokup

Dva najpopularnija srpska kluba opredelila su se da igraju takmičenja pod okriljem Evrolige

  • 28

Posle odluke Košarkaškog saveza Srbije da podrži FIBA takmičenje, a istovremeno da odrešene ruke klubovima da izaberu, oglasili su se i predstavnici Crvene zvezde i Partizana dva najpopularnija kluba.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović istakao je da odluka KSS normalna i da savez treba da podrži FIBA, dok će se Zvezda opredeliti ka Evroligi.

>>> KSS podržava FIBA, a klubovi nek izaberu koga hoće!

- Tu nemamo nikakvih dilema niti sam zabrinut kada je u pitanju Srbija, koja ima potencijal da zadovolji potrebe i FIBA i Evrolige. Ostali savezi su vezali svoje klubove što Srbija nije uradila i ostavila im je stepen slobode - rekao je Čović za Sportski žurnal.

Sa druge strane isto misli i sportski direktor Partizana, Dragan Todorić.

-Izjasnili smo se kao klub  da bismo u ovoj situaciji prihvatili da igramo Evrokup, jer nam je to šansa da se domognemo Evrolige. Rukovodimo se sportskim motivima, a za sada FIBA nije ponudila ništa, a ne verujem ni da će biti. Najbitnije da smo se mi u Srbiji dogovorili i rekli svoje mišljenje. Savez neće praviti nikakve poteškoće klubovima koji budu izabrali Evroligu.

(Telegraf.rs/Izvor: Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    19. mart 2016 | 13:49

    Bravo,bravo,bravo.... Sjajna odluka!

  • doka.cz

    19. mart 2016 | 14:14

    Odlicna odluka,i moze se reci ocekivana!

  • Vukajlo

    19. mart 2016 | 19:21

    Molim pojedine da ne lupetaju gluposti ovde, Zvezdu necu da komentarisem jer me ne zanima sta oni rade a sto se tice Partizana uprava je donela odluku a ne Dragan Todoric i doneta je najbolja moguca odluka. Kakva bre fiba kao treba da igramo sa Tsmoki Minskom i tako to. Evrokup vise nije smesno takmicenje pogledajte samo timove tamo. Pustite ljudi Covica oticice taj u corku kad tad a Partizan u Evroligu po mom misljenju vec na kraju sledece sezone jer ako ih sakatimo sa ovakvim prosecnim timom, sta ce biti tek kada napravimo pravu ekipu? Hvala Pekovicu i upravi jer bez obzira na losu i tesku sezonu ipak igramo evropu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA