Đoković ''slomio'' Nadala u prvom, pa ga ''počistio'' u drugom setu za finale Indijan Velsa! (VIDEO)

U borbi za istorijski peti pehar Indijan Velsa, protivnik najboljeg tenisera sveta biće Miloš Raonić

  • 54

Novak Đoković je savladao Rafaela Nadala sa 2:0 u polufinalu Indijan Velsa (7:6, 6:2) i igraće za trofej protiv Miloša Raonića, koji je bio bolji od Davida Gofana. Novak je sada popravio skor u međusobnim pobedama protiv Nadala na 25:23. U prvom setu je viđena velika borba, koja je podsetila na njihove čuvene mečeve od pre nekoliko godina, ali je u drugom ponovo Đoković dominirao, kao i na pet njihovih prethodnih mečeva, kada ih je obično lako dobijao.

>>> Neverovatan poen Đokovića iz defanzive: Ovo ni Nadal ne može da stigne (VIDEO)

Nadal je u prvom setu propustio set loptu na servis Novaka pri rezultatu 6:5. Nije je iskoristio i od tada kreće njegov pad! Novak je u tajbrejku napravio prednost od dva mini-brejka, Nadal se vratio do 5:5, ali je Novak ponovo vezao dva poena i došao do prvog seta.

Novak je u drugom bio potpuno u elementu. Nadal je uspeo da ostane u igri do rezultata 2:2, ali je onda Novak vezao četiri gema i sa dva brejka došao do pobede.

Već prvi poen je nagoveštavao da će to biti velika borba. Osvojio ga je Đoković posle razmene od čak 24 udaraca. Ipak, Nadal je prvi zadao udarac i došao do brejka već na startu i poveo sa 2:0. Novak je uzvratio momentalnim ribrejkom, a do kraja seta nije bilo brejkova, pa je on rešen u tajbrejku.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mogao je prvi set i ranije da se završi. Novak je imao brejk šansu u 7. gemu, ali je nije iskoristio, kao i Nadal, kome je to bila set lopta pri rezultatu 5:4. Novak je u tajbrejku napravio dva mini brejka prednosti.Vodio je sa 5:2, ali se Španac nije predavao i uspeo je da izjednači. Najbolji teniser sveta je ipak zadao završni udarac i osvojio prvi set posle velike borbe od sat vremana i 11 minuta.

Drugi set je bio gotovo preslikan kao na duel iz Dohe, kada je Novak ''počistio'' Nadala. Tako je bilo i ovoga puta. Nadal je psihički pao nakon propuštene šanse u prvom setu. Brejk je ''visio u vazduhu'' od samog starta, ali je Nadal uspeo da bude u igri do 2:2. Više od toga nije mogao i Novak je napravio brejk za vođstvo od 4:2. Već tada se videlo da popularni Rafa nema igru kojom može da napravi preokret.

Novak je na svoj servis bio ubedljiv i došao do 5:2, a zatim na servis Nadala došao do tri vezane meč lopte. Nadal je rešio da skupo proda svoju kožu, spasio je tri meč lopte, ali je Đoković posle tri izjednačenja imao još tri. Ukupno šestu je iskoristio i plasirao se u finale gde mu je poslednja prepreka ka istorijskoj tituli Miloš Raonić.

Ukoliko ga Novak Savlada, osvojiće rekordnu petu titulu na Mastersu u Indijan Velsu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    20. mart 2016 | 00:58

    To majka vise ne radja,to se vise ne dogadja.Cisti Nole :-)

  • Ceca

    20. mart 2016 | 00:58

    Od Noleta nismo drugo ni ocekivali. Prosto nas je navikao na pobede. Bravo Nole sta drugo reci.

  • MaxZ

    19. mart 2016 | 23:52

    "Uzalud trud dzaba vam sve! Pisite,zvizdite al' vam ne ide! Dos'o je kraj " moj" Zapade,nista od titule za tvoje "sinove"! Marej,Rodzer,Nadal,Ferer,jedan lobi,drugi lobi, ali ne ide! Dosao je kraj " moj" Zapade! Srbin je prvi i ove godinee!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA