Emotivni Darko Miličić: Ne volim pesimizam kod Srba i kad čujem ''otišlo Kosovo''. Nije, biće naše!

Jedan od nekada najvećih svetskih košarkaških talenata danas se bavi poljoprivredom, a sa razočaranjem govori o stanju koje je obuzelo Srbe povodom Kosmeta, kao i manjka vere u Boga

  • 34
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Darko Miličić je jedna od najintrigantnijih ličnosti koja se u poslednjoj deceniji pojavila u srpskoj košarci, a sada je u intervjuu za Blic govorio o svojoj karijeri, razmišljanjima o životu, četnicima, kao i aktuelnoj situaciji u Srbiji, gde mu smeta pesimizam koji je obuzeo narod povodom Kosova i Metohije.

Od neverovatnog talenta, drugog pika na draftu kada je kao 18-godišnji klinac izabran od strane tada moćnog Detroita, pa sve do čoveka koji je rano prekinuo karijeru, Miličić je počeo aktivno da se bavi pecanjem, kasnije se oprobao u borilačkim veštinama, a sada je počeo da se bavi poljoprivredom.

>>> Darko Miličić hteo da izbaci Severinu sa koncerta Saše Matića! (VIDEO)

U poslednje vreme je najaktuelniji bio povodom mogućnosti da bi mogao da se vrati košarci po nagovoru Boška Đukanovića, ali na kraju od toga nije bilo ništa.

Miličić je objasnio da mu je prvi čovek Metalca poklonio ikonu Draže Mihailovića i da ona krasi njegov zid. Smeta mu što je u Srbiji zavladao pesimizam i manje vere u crkvu i Boga. Veruje da će Kosovo ponovo biti srpsko, ali da bi Srbi trebalo ponovo da se spoje sa Bogom.

>>> Miličić u transu pevao u kafani sa Bajom Malim Knindžom (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/Legenda Krajine Foto: Tanjug/AP/Legenda Krajine

- Ja imam Dražinu ikonu na zidu. Dao mi je Boško Đukanović. Bavim se voćarstvom. Uzeo sam zemlju i gajim trešnju, jabuku i šljivu. Inače, običan čovek u Srbiji živi teško. Ali ne volim pesimizam, koji se širi. Kažu „Otišlo Kosovo“. Nije. Biće naše!

- Najgore je što smo se od boga odvojili. Pričamo da su sveštenici lopovi, to je velika greška. Brini šta ti radiš, veruješ u Boga, a ne u sveštenike. Vratiće se vera u narod i samim tim bolji dani. Možda ne doživimo to, ali deca ili unuci moraju - istakao je Darko Miličić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA