FUDBALERI SE OKUPILI: Grujić ne igra na prvoj proveri protiv Poljske

Srbija nema više prava na grešku čak ni na pripremama za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

  • 11

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović izjavio je da su predstojeći prijateljski mečevi protiv Poljske i Estonije dobra prilika da ekipa na pravi način započne pripreme za start kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

- Pred nama su dve dobre provere, a sve u želji da se što bolje pripremimo za ono što nas očekuje u septembru kada počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. U ovom trenutku imamo dosta kadrovskih problema, pre svega zbog povreda, ali bez obzira na to ove dve utakmice moramo da odradimo na pravi način - rekao je Ivanović u Staroj Pazovi na početku priprema.

>>> NOVI RASKOL U REPREZENTACIJI: Tadić optužio Ćurčića da je nedorastao da bude selektor

On je primetio da ima dosta promena u timu, a da je vremena za uigravanje malo.

- To je problem već uobičajen za reprezentaciju, važno je da se povređeni oporave, a novi igrači što pre uklope. Motiva imamo, Poljaci su veoma ozbiljna selekcija i sigurno da će nam ovaj test biti od ogromnog značaja. Zbog situacije u kojoj se nalazimo za nas više nema prijateljskih utakmica, praktično nama kvalifikacije počinju već od meča sa Poljskom i takav ćemo imati pristup.

I Aleksandar Mitrović smatra da Srbija nema više prava na grešku.

>>> Kahriman dobio naknadni poziv u reprezentaciju Srbije

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Mečevi sa Poljskom i Estonijom predstavljaju početak novog ciklusa. Oba rivala zaslužuju respekt, Poljaci pogotovo. Radi se o veoma jakoj selekciji koja ima nekoliko pojedinaca koji nastupaju u najačim evropskim ligama. Videćemo gde se nalazimo u ovom trenutku, jer su iza nas turbulentne kvalifikacije za EP, raznorazni problemi koji su nas pratili, a koje želimo da ostavimo iza sebe - istakao je Mitrović.

On je postigao gol za Njukasl u derbiju protiv Sanderlenda 1:1, ali i morao pre kraja da napusti teren zbog povrede.

- Dobio sam jak udarac u bradu, izgubio sam svest na trenutak, ali sada se dobro osećem i nadam se da ću biti spreman za meč sa Poljskom. Očekivanja su velika, želimo već sada da pokažemo kako znamo šta nas očekuje u septembru, a svi želimo isto, plasman na Svetsko prvenstvo - poručio je Mitrović.

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Mladi fudbaler Crvene zvezde Marko Grujić priključio se pripremama reprezentacije i zajedno sa A timom putovaće u Poljsku, ali će zbog lakše povrede preskočiti taj meč.

Grujić nije igrao za Zvezdu u subotu protiv Spartaka, a neće ni u utorak u zaostalom duelu protiv Novog Pazara.

- Dogovor između kluba i reprezentacije glasi da je bolje da putujem sa reprezentacijom, jer imam malih problema sa povredom, tako da ću preskočiti meč sa Poljskom, ali verujem da ću biti spreman za susret sa Estonijom. Srećan sam što se nalazim u ovom društvu, većinu igrača poznajem, a kao i za mnoge koji su bili na mom mestu, ovo je ostvarenje sna - izjavio je Grujić u Staroj Pazovi.

Srbija gostuje Poljskoj u Poznanju 23. marta, a šest dana kasnije na programu je duel protiv Estonije u Talinu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Underboss

    21. mart 2016 | 19:48

    Kahriman-Bogosavac,Ivanović,Pantić,Maksimović-Grujić,Matić,Ljajić,Tadić-Mitrovic,Mihajlović ili Srnić Nisam siguran za obranu baš ,ali zar ovo nije dobrih 11,a pola ih nije ni pozvao u repku.. Ne znam šta se čeka da se dovede jedan pravi selektor zar ćemo opet čekati da izgubimo sve šanse i da tek onda menjamo struku?!

  • Xxxx

    21. mart 2016 | 20:44

    Znaci jos dva poraza.

  • Imenjak

    21. mart 2016 | 21:29

    Koga Curcic proverava verovatni im fali 7 utakmica za Englesku ili neki ugovor pa kroz ti tim reprezentacije je prodefilovalo vise igraca nego u zvezdama granda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA