Podvig Šarlota protiv San Antonija, Jokić dvocifren u debaklu Denvera

Hornetsi trijumfovali protiv Sparsa iako su gubili 30:7!

  • 1

Posle velike pobede u duelu sa šampionom Golden Stejtom, San Antonio je gostovao u Šarlotu i tamo pretrpeo vrlo neprijatan poraz. 

Bila je to zapravo velika pobeda domaćeg tima i pravi podvig u režiji Džeremija Lina koji je Teksašanima ubacio 29 poena, i bio najzaslužniji za trijumf 91:88.

Teško da je iko verovao u ovakav epilog posle vođstva gostiju 30:7 na startu druge četvrtine. Do tog trenutka, ali i generalno u prvom delu igre, Sparsi su imali punu kontrolu utakmice i rezultata, pa i zbog te činjenice slavlje Hornetsa protiv odbrambene mašinerije deluje senzacionalno.

Ali i zbog ledećeg podatka: Naime, to je najveće vođstvo koju su Teksašani prokockali i izgubili meč u eri Tima Dankana, dakel od sezone 1997/1998.

Nastavak meča doneo je potpuno drugačiji odnos snaga. Gosti su "ukočili", igrači Šarlota su zaigrali daleko agresivnije i, što je najvažnije po njih - pogađali u serijama.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Lin je bio nezaustavljiv. Tajvanac sa američkim pasošem igrao je kao u transu o čemu svedoči i njegova statistika. Za dva je šutirao 7/14, za tri sjajnih 4/4, bacanja 3/3. Važno je reći da je 15 od svojih 29 poena ubacio kad je bilo najvažnije - u poslednjoj deonici.

Naravno, nije mogao sam.

U drugom poluvrmenu najbolju podršku je dobio od Kortnija Lija koji je ubacio 17 poena i Francuza Batuma koji se zaustavio na 15.

Sjajno šutersko izdanje pomenutog trija potpuno je "obezglavilo" goste i nateralo ih da grčevito brane vođstvo, što im na kraju nije uspelo. Imali su Sparsi šansu da urade nešto više u poslednjem napadu, ali su se spetljali prilikom ubacivanja lopte i slavlje u "Time Warner Cable" Areni moglo je da počne.

- Bio je spektakularan. Nismo mogli da ga zaustavimo čitavu utakmicu. Imao je sjajno veče. Bio je fantastičan - sipao je pohvale na račun Lina trener Sparsa Greg Popovič u čijem su se timu najviše istakli Parker sa 19 poena, i Oldriž sa 18.

Klivlend je na svom terenu opravdao ulogu favorita protiv Denvera, pobedio je goste 124:91 uz tripl-dabl Lebrona Džejmsa, njegov 41. u karijeri: 33 poena, 11 skokova, 11 asistencija.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Kavsi su ovom pobedom donekle "ponitšili" debakl koji su doživeli u Majamiju pre dva dana. Taj poraz kao da je razljutio Lebrona koji je već u prvoj deonici zatrpao koš Nagetsa sa 17 poena i praktično sam rešio utakmicu.

Na drugoj strani Nikola Jokić je ponovo bio vrlo solidan, ovoga puta sa 11 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Rezultati

Šarlot - San Antonio 91:88

Klivlend - Denver 124:91

Indijana - Filadelfija 91:75

Boston - Orlando 107:96

Detroit - Milvoki 92:91

Atlanta - Vašington 102:117

Čikago - Sakramento 109:102

Minesota - Golden Stejt 104:109

Finiks - Memfis 97:103

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joe

    22. mart 2016 | 15:29

    E vala ako su,nadam se da ce tako proci i narednu utakmicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA