NAVRATILOVA: Novak očigledno ne razume

Jedna od najboljih teniserki u istoriji oglasila se po pitanju jednakosti zarada u muškom i ženskom tenisu

  • 12

Legendarna teniserka Martina Navratilova izjavila je da najbolji igrač sveta Novak Đoković ne razume zašto je neophodno da muškarci i žene u tenisu moraju da budu jednako plaćeni.

Neočekivano velika prašina se podigla nakon što je Đoković upitan za komentar izjave direktora Indijan Velsa Rejmonda Mura, koji je u međuvremenu podneo ostavku.

- Novak Đoković, koliko god ga ja volela, očigledno ne razume zašto žene i muškarci moraju da budu plaćeni jednako kada igraju na kombinovanim turnirima. Mislila sam da smo tu temu rešili još ranije - rekla je Navratilova.

Mur je uoči ženskog finala između Serene Vilijams i Viktorije Azaranke izjavio da bi on, da je teniserka, svako veče klečao na kolenima i zahvaljivao Bogu što su rođeni Rodžer Federer i Rafael Nadal, pošto su oni nosili tenis", a sve zbog činjenice da su nagrade praktično izjednačene.

Kasnije je u tu priču, ni kriv ni dužan, "upleten" i najbolji teniser sveta Novak Ðoković izjavom da veoma poštuje teniserke, ali da bi ATP mogao više da se bori jer muški mečevi imaju više gledalaca i da bi zbog toga teniseri, možda, trebalo da budu plaćeniji.

>>> Dva Novakova odgovora koja svetski mediji nisu preneli jer onda ne bi mogli da ga napadaju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    22. mart 2016 | 12:20

    A ti ocigledno nisi videla celu izjavu nego prepisujes od bbs

  • Cibozdonz

    22. mart 2016 | 11:27

    Ako hoće isto para nek im daju, ali nek igraju isto kao i muški po 3 seta pa da vidimo koliko ce izdržati

  • Lili

    22. mart 2016 | 17:13

    Sta rece Martin?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA