SRPSKO FINALE ABA LIGE! Zvezda predvođena Štimcem pokorila Zagreb! (VIDEO)

Crveno-beli će braniti titulu šampiona ABA lige pošto su u Zagrebu pobedili Cedevitu sa 73:65 i plasirali se u finale sa skorom 2:0

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevitu sa 73:65 (16:19, 18:20, 21:10, 18:16) u Zagrebu i plasirali se u finale plej-ofa ABA lige Aktuelni šampion regiona sa 2:0 u seriji eliminisao je hrvatskog predsatvnika i u finalu će igrati sa Mega Leksom. Biće to srpsko finale na Jadranu.

Još uvek se ne zna kada počinje finalna serija. Jedan termin je 11. april ako Zvezda ne uđe u top 8, a drugi je 29. april, ako crveno-beli nastave da igraju Evroligu.

Zvezda je gubila veći deo utakmice, ali je u trećem periodu napravila preokret i povela sa pet poena razlike, a onda je tu razliku održavala. Junak utakmice bio je Vladimir Štimac sa 17 poena i šest skokova.

Zanimljivo je da su crveno-beli imali podršku navijača u Zagrebu jer je na tribinama malde dvorane "Doma sportova" bilo oko stotinak navijača Zvezde.

>>> Branko Lazić - proradio je kada je bilo najpotrebnije (VIDEO)

Centar Zvezde odigrao je najbolji meč sezone i pokazao da može kad zatreba da odmeni Maika Cirbesa. Osim njega 14 poena je ubacio Kvinsi Miler, dok je Stefan Jović dodao 10 koševa.

Zvezda je šutirala trojke 30% 4-13, dok je Cedevita bila katastrofalna sa 16,7 %  (4-24). Beograđani su imali 34 skoka, Zagrepčani 23 a Zvezda je bila bolja i u asistencijama 17-11.

CEDEVITA: Pulen 17, Vajt 11, Katić, Pilepić 3, Babić, Žganec 3, Musa, Bilan 7, Mazalin, Gordić 13, Žorić 5, Arapović 6

CRVENA ZVEZDA:Kinzi 5, Rebić, Dangubić 7, Lazić 3, Micić 1,Tejić, Simonović 2, Gudurić 7, Jović 10 (6as), Miler 14 (6sk), Cirbes 6 (9sk), Štimac 17 (6sk)

Foto: Cedevita/Marin Sušić Foto: Cedevita/Marin Sušić

>>> Brutalan alej up Kinzija kojim je ućutkao Zagreb! (VIDEO)

Nije sve bilo kako treba za aktuelnog šampiona jadrana. Zvezda je samo u prvoj četvrtini vodila i to sedam poena razlike 12:5, a nakon toga je Cedevita preuzela incijativu i vodila uglavnom između četiri i sedma poena (27:22) Ne zbog toga što je igrala mnogo bolje, nego zato što Zvezda nije bila na svom nivou.

Jednostavno svi vodeći igrači nisu imali svoj momenat. Gubili su lopte, pravili korake, promašivali šuteva. Ipak i u takvoj situaciji crveno-beli su održavali minimalan zaostatak za rivalom od pet poena 39:34.

Foto: Cedevita/Marin Sušić Foto: Cedevita/Marin Sušić

A onda je usledila čuvena Zvezdina četvrtina koju su dobili sa 21:10. Razigrao se Vladimir Štimac u potpunosti i dominirao pod oba koša. Do tada neprimetni Kvisni Miler je ubacio sedam poena, uključio se i Jović i Zvezda je stigla prednost i povela sa (48:53) na kraju trećeg perioda.

BRUTALNO ZAKUCAVANJE KINZIJA

SJAJAN ALLEY-UP Terens Kinsi monstruozno... by goal365hd

Nastavila se dobra igra Zvezde u poslednjem periodu. Štimac je dominirao, Miler je ubacio neke trojke i poene i stigla je Zvezda do plus sedam 55:62 u 35. minutu. Već se nazirala pobeda, ali onda je došlo do opuštanja u odbrani i Cedevita preko Gordića vezuje sedam poena i stiže u egal. 62:63.

Foto: Cedevita/Marin Sušić Foto: Cedevita/Marin Sušić

Tada su se desili ključni momenti za pobedu Zvezde. Miler daje zicer za 62:65, a u sledećem napadu Gordić promašuje šut.

Zvezda je krenula na sve ili nita a Lazić ostaje sam u uglu i ubacuje trojku za 62:68 na 45 sekudni pre kraja. Tu je već sve bilo rešeno, jer Cedevita nije imala snage da preokrene.

Hrvatski komentatori likuju tehnicku gresku... by goal365hd

DANGUBIĆ I KINZI ALEJ UP

ALLEY UP Sjajna akcija Kinzija i Dangubica by goal365hd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PFC

    22. mart 2016 | 21:29

    Haha kako navijaju cedevitini navijaci ja neverujem. CEE-DEE-VI-TAA... ILI AAAAAAAAAAA ILI PLJESCU . Veze hahahhaha umirem

  • Djordje

    23. mart 2016 | 00:03

    OMILJENI HIT kockastih iz hum(s)ke: NEDAM GROFU DA ME SLOMIIII,NEDAM SUZA DA MI KRENEEEE,KADA NEKO,KADA NEKOOOOOOO ČOVICA POMENE.NEDAM SRCE DA ME BOLI,NEDAM TUGA DA ME PRATI,KAKO MI JE,KAKO MI JE ON NEĆE SAZNATI.NEDAM TEGELTIJI DA ME TESI,NEDAM VUČKU DA ME ŽALIII,NIKO NEZNA,NIKO NEZNA,KAKO SMO PROPALIIII.

  • Bazinga

    22. mart 2016 | 20:11

    Grobari za koga navijate?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA