Kari je Najki napustio jer tamo nisu znali ni kako se on zove!

Ovo su detalji sa sastanka u sedištu kompanije zbog kojih je jedan od najboljih igrača u istoriji NBA lige napustio dotadašnjeg sponzora

  • 8

Američki proizvođač sportske opreme "Under Armour" može da se pohvali zaštitnim licima poput britanskog tenisera Endija Marija, kvoterbeka Nju Ingland Pejtriotsa Toma Brejdija i Karoline Pantersa Kema Njutona, ali i trenutno najveće NBA zvezde Stefa Karija.

Način na koji je košarkaš Golden Stejta 2013. godine stigao među promotivna lica ove kompanije iz Baltimora intersantna je priča zbog koje se u daleko moćnijem "Najkiju" verovatno i dalje udaraju po glavama.

>>> Lud, luđi, Kari: Stef to može i iz tunela (VIDEO)

To je otkrio novinar ESPN-a, Itan Šervud Štraus, Kari je "Najki" napustio iz nekoliko razloga, a Stef i njegov otac Del su to objasnili: Nije mu ukazano dovoljno poštovanja.

>>> Kari je prvi igrač u istoriji NBA koji je postigao više 300 trojki u toku jedne sezone

SASTANAK NA KOM JE "NAJKI" BIO TAKO MALI

Na sastanku u sedištu kompanije nije prisustvovao Lin Merit, jedan od glavnih brend menadžera kompanije, koji je inače zadužen za Lebrona Džejmsa.

U sali je bio Del. Slušajući predstavnike kompanije, čuo je kako jedan od njih Stefa oslovljava sa "Stefon".

- Čuo sam nekolio puta da mu ljudi pogrešno izgovaraju ime, i nisam bio iznenađen. Ali sam bio iznenađen da ga niko nije ispravio - rekao je Del Kari.

Tu nije bio kraj kiskevima "Najkija".

Na jednom od slajdova "PowerPoint" prezentacije, umesto Stefovog imena, ostalo je napisano ime Kevina Durenta, koje je verovatno ostalo sa materijala pripremljenog za sastanak sa igračem Oklahome.

- Posle toga sam prestao da pratim šta govore - rekao je Del, koji je ostao do kraja na sastanku, iako je bio svestan da je kraj saradnje vrlo verovatan.

Ovo sve deluje banalno, ali neobraćanje pažnje na detalje može itekako da odbije ljude, a teško je da vas neko shvati ozbiljno kad ste već kod imena pogrešili.

NEKO DRUGI JE STEFU DAO SVE

Štraus je otkrio da to nije bio jedini faktor odluke da Kari započne saradnju sa "UA".

Igrači poput Kajrija Irvinga i Entonija Dejvisa dobili su od "Najkija" sponzorstva za organizaciju kampova za mlade košarkaše. Nakon što je isto dobio i Kris Pol, Kari je želeo da i on organizuje svoj kamp - ali mu "Najki" to nikad nije ponudio.

Tada je Karijima postalo jasno da u kompaniji ne smatraju da je Stef na istom nivou kao što su bili Džejms, Kob i Durent.

"To nije bio nivo poštovanja koji on misli da je zaslužio (...) U vreme pregovora, stvari su tek počinjale da se slažu u njegovoj karijeri.'Under Armour' je bio voljan da mu da sve što 'Najki' nije, pa je igrač odlučio da to prihvati," istakao je Štraus i zaključio:

"Uvek će postojati poslovi za kojima će kompanije i timovi žaliti. "Najki" će uvek sebe udarati što nije uradio šta je trebalo da bi kod sebe imao igrača koji se ispostavio jednim od najboljih u istoriji".

>>> Gigant odbio da potpiše Majkla Džordana

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pusti. Mi. Komentar

    23. mart 2016 | 22:17

    Mislim da je uz dzordana ovo najveca dominacija jednog igraca, kobe je imao šeka, lebron vejda itd itd.. Ovo sto radi je sigurno najveca dominacija..

  • M

    23. mart 2016 | 21:40

    Sta pisete jedan od najboljih u istoriji,ima on jos mnogo do 10-15 najboljih u istoriji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA