Srbija porazom započela novi ciklus, Ivanović promašio prazan gol protiv Poljaka (VIDEO)

Orlovi poraženi u Poznanju minimalnim rezultatom 1:0. Gol odluke postigao Blaščikovski u 28. minutu

Fudbalsku reprezentaciju Srbije je u Poznanju dočekao hit Svetlane Cece Ražnatović ''Moj Beograde'', a kako su Orlovi igrali i završili prijateljski meč sa Poljskom domaćin je komotno mogao da pusti pesmu Ane Bekute ''Ništa novo nema sve po starom ide...''

Jer, Srbija je nastavila po starom. Porazom je započet novi ciklus, onaj kvalifikacioni za odlazak na SP u Rusiju. Poljska je bila bolja i slavila je rezultatom 1:0 (1:0). Čini se, sa ''pola gasa''.

POLJSKA - SRBIJA 1:0

(Blaščikovski 28)

Poljska: Fabijanski (Ščesni 46), Pišček, Glik, Salamon (Pazdan 87), Ribuš, Blaščikovski, Krišovjak (Jodlovec 74), Zelinski (Borošjuk 82), Grosicki (Kapuštra 74), Milik, Levandovski (Teodorčik 73)

Srbija: Stojković, Ivanović, Nikola Maksimović (Spajić 90+2), S. Rajković, Kolarov, Matić (Brašanac 85), Milivojević (Nemanja Maksimović 73), Tošić (Sulejmani 65), Ljajić, Kostić (Mladenović 78), Stojiljković (Đuričić 56)

Izuzev u pojedinim situacijama, Srbija je sporo i nedisciplinovano delovala na terenu. Kako drugačije objasniti detalj iz 28. minuta kada je Blaščikovski rešio pitanje pobednika. Čak devetorica naših fudbalera su se nalazili u kaznenom prostoru i gledali su kako iskusni vezista matira Stojkovića.

To je bio trenutak koji je ''prelomio'' utakmicu. Javila se stara boljka Orlova da odmah padaju u igri čim prime gol, a izuzetak nije bio ni u Poznanju. Sve do tog pogotka Srbija je imala bolje prilike.

Pitanje je kako bi se utakmica završila da je Ivanović u 6. minutu sa metar razdaljine pogodio mrežu Fabijanskog umesto da je poslao loptu preko gola. Šansa je bila rezultat sjajno izvedenog slobodnog udarca Adema Ljajića.

Fudbaler Intera je, bez sumnje, bio najbolji pojedinac u srpskom timu. U 10. minutu je šutirao tik pored stative, a sredinom drugog poluvremena rezervista Ščesni je maestralno reagovao i sprečio Ljajića da postigne veoma lep gol. Kao i Rajkovića u 90. minutu, nakon čega je Ivanović šutirao preko gola sa pet metara.

Poljaci su najbolju priliku za drugi gol imali u 42. i 51. minutu. U prvom navratu SStojković je zaustavio šut Blaščikovskog, dok je stativa bila saigrač srpskog golmana na početku drugog dela kada su svi videli loptu u golu nakon šuta Milika.

Ono što može da raduje kada je u pitanju srpski tim jesu debitantski nastupi Nikole Stoiljkovića i Nemanje Maksimovića. Međutim, bez zapaženog učinka.

Naredni meč Orlovi će igrati 29. marta protiv Estonije od 18.00 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA