Mučki na Srbina: Kontroverzni albanski fudbaler gazio Dragovića! (VIDEO)

Ergis Kace je svojevremeno promovisao takozvanu oslobodilačku vojsku Kosova

  • 6

Prijateljsku utakmicu između reprezentacija Austrije i Albanije, odigrane u Beču, tako nije shvatio fudbaler gostujućeg tima Ergis Kače.

>>> Poljaci napunili mrežu Finaca, 8.000 Albanaca gledalo poraz "crnih orlova" u Beču

On je u 78. minutu isključen (drugi žuti karton), zbog namernog udaranja Srbina sa austrijskim pasošem Aleksandra Dragovića, koga je Albanac zgazio po gležnju dok je ovaj ležao. Sudija je. srećom, video prilično "prljav" potez Kače i pokazao mu put u svlačionicu.

Voleli bismo da možemo da tvrdimo da je Kača slučajno odabrao Srbina kao metu, ali nekako nismo sigurni da je tako, budući da se radi o igraču koji je 2013. godine bio u centru skandala zbog slikanja u majici sa oznakom takozvane "Oslobodilačke vojske Kosova".

>>> Fudbaler PAOK-a se slikao u majici OVK!

Kače, inače član solunskog PAOK-a, tada je izazvao skandal velikih razmera, koji je uzburkao grčku javnost, a njegov slučaj išao je čak i do tadašnjeg predsednika UEFA Mišela Platinija.

Solunjani su suspendovali albanskog fudbalera, koji se pravdao kako "nije znao kakav je to znak na majici koju je obukao". Kasnije se izvinio, ali mu to nije pomoglo da ublaži suspenziju. U njegovu odbranu stao je FS Albanije čiji je predsednik Armand Duka pisao Platiniju na ovu temu u nadi da pomogne da se Kači smanji kazna.

>>> Na utakmici u Beču se skandiralo OVK i isticala skandalozna albanska zastava!

Fudbaler se zbog promocije terorista našao i na udaru nacionalističke partije "Zlatna zora", što je dovelo do toga da ekstremni navijači solunskog kluba upadnu u prostorije te stranke i demoliraju joj prostorije.

Na 03:29 minutu "hajlajtsa" pogledajte start Kače nad Dragovićem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA