Spektakl u Berlinu: Englezi od 0:2 do 3:2, Dajer pogodio u 90, ali svi će pričati o golu Vardija!

Ostrvljani bili u škripcu do 60. minuta, a onda...

  • 5

Znate sigurno onu Linekerovu toliko puta ponavljanu misao "fudbal je igra u kojoj 22 odrasla muškarca trče za loptom i na kraju uvek pobede Nemci"?

Njegovi zemljaci su se u subotu uveče u Berlinu potrudili da ova krilatica potpuno izgubi smisao.

>>> DEČKO NE STAJE: Božanstvena "štikla" Vardija za Nojera! (VIDEO)

Reprezentacija Engleske režirala je spektakularan preokret na Olimpijskom stadionu protiv aktuelnog svetskog prvaka Nemačke, koji je imao 2:0, a onda je usledio preokret kakav se retko viđa - tri gola za pola sata, onaj poslednji, za pobedu, u 90. minutu!

Strelac tog pobedonosnog bio je fudbaler Totenhema Erik Dajer, pre njega maestralan gol postigao je Džejmi Vardi, a svemu tome je prethodio pogodak prvog golgetera Premijer lige Harija Kejna.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Nemcima za pobedu protiv super raspoloženih Engleza ovoga puta nisu bila dovoljna ni dva gola prednosti, u režiji Tonija Krosa i Maria Gomeza.

Retko, zaista retko se dešava Nemcima da ispuste dva gola prednosti. Poslednji put kada su vodili sa tom razlikom, pa izgubili meč, bilo je davne 1995. godine u duelu sa Bugarima! Sa druge strane Englezi su nastavili dobar niz rezultata u prijateljskim utakmicama, pošto, zaključno sa ovom, imaju samo jedan poraz na prethodnih 17 mečeva.

>>> Poljaci napunili mrežu Finaca, 8.000 Albanaca gledalo poraz "crnih orlova" u Beču

Ipak, malo ko je verovao da Hodžsonov tim može uopšte doći do pozitivnog rezultata u Berlinu posle neobećavajućih 0:2. Krosov "snajperski hitac" posle kojeg je golman Engleza Batland zamenjen usled neugodnog pada, zatim i gol Gomeza, bili su, činilo se u tom trenutku, previše veliki izazov za goste.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: Tanjug/ap Foto: Tanjug/ap

Englezi konačno mogu da budu ponosni zbog jedne stvari: u ligi prepunoj stranaca dvojica najboljih golgetera su domaći proizvod (Kejn i Vardi). I upravo su oni pokrenuli selekciju "tri lava" ka veličansvenom preokretu i pobedi.

Najpre je Kejn, pošto je nadmudrio dvojicu čuvara koji je "provozao" kao na ringišpilu jednim potezom, pogodio dalji ugao Nojerovog gola, da bi Vardi desetak minuta kasnije uradio nešto što mogu samo najveći majstori fudbala. Dobio je loptu sa desne strane, a onda je petom poslao u bliži ugao gola Nemaca. Klasa!

Puni samopouzdanja, Englezi su nastavili da "melju" protivnika i za to su nagrađeni u smiraj ove sjajne utakmice. Rezervita Dajer se najbolje odraziopred golom "pancera" posle kornera, i Nojer je treći put morao da vadi loptu iz mreže, što nije prizor koji se deđava baš svaki dan.

Rezultati prijateljskih utakmica

Rusija - Litvanija 3:0

(Smolov 41, golovin 61, Glušakov 72)

Austrija - Albanija 2:1

(Janko 6, Harnik 13 - Lenjani 47)

Poljska - Finska 5:0

(Grosicki 18, 85, Solek 20, 66, Staržinski 32)

Mađarska - Hrvatska 1:1

(Džudžak 79 - Mandžukić 29)

Nemačka - Engleska 2:3

(Kros 43, Gomez 57 - Kejn 61, Vardi 75, Dajer 90)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA