Kolarov golčinom iz slobodnjaka sprečio blam Srbije u Estoniji (VIDEO)

Dobro izveden slobodan udarac levog beka Srbije bio je dovoljan za minimalan trijumf protiv Estonaca

Srbija je ostvarila pobedu u prijateljskoj utakmici protiv Estonije rezultatom 1:0, golom Aleksandra Kolarova u 80. minutu iz slobodnog udarca. Mogla je prednost da bude i ubedljivija da Branislavu Ivanoviću u 74. minutu nije poništen regularan gol. Ipak, igra i sve ostalo je za potpuni zaborav, kao i za brigu pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Estonija - Srbija 0:1

(Kolarov 80)

ESTONIJA: Aksalu, Pik, Anier, Zenjov, Vasiljev, Antonov, Jager, Mets, Kalaste, Baranov, Teniste.

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Maksimović (Spajić 46), Rajković, Kolarov, Milivojević, Matić (Brašanac 64), Ljajić, Tošić (Sulejmani 87), Kostić (Đuričić 74), Mitrović (Stojiljković 91).

Uvodnih 25 minuta utakmice ličilo je kao da na terenu gledamo rekreativce, a ne dve evropske reprezentacije koje pretenduju za plasman na najjača takmičenja. Mnogo grešaka na obe strane, nepovezane igre koja se odvijala uglavnom na sredini terena, a nismo videli ni ozbiljnije šanse. Jedini vredan pomena je pokušaj Mitrovića sa ivice kaznenog prostora, koji je otišao

Igra Srbije delovala je potpuno bezidejno, a i odbrana je bila kao na staklenim nogama i veoma nervozna i nesigurna. Tako su Estonci stvorili prvu ozbiljnu šansu posle statičnosti i smušenosti naše odbrane. Iako ih je bilo 7-8 u kaznenom prostoru, igrači Srbije nisu napadali Estonce, pa je Vasiljev šutirao sa oko 15 metara, njegovu loptu je skrenu Zjenjov sa pet metara, ali je Stojković imao sreću da bude na pravom mestu i odbrani njegov pokušaj.

Posle toga se igra malo rasplamsala, pa je Srbija došla do dve šanse. Najozbiljniju je propustio Mitrović u 29. minutu, kada je dobro primio loptu posle centaršuta Kostića sa leve strane. Izašao je sam pred golmana Estonije i pokušao je da ga lobuje, ali mu to nije pošlo za nogom.

Kasnije je i Rajković bio u gužvi u kaznenom prostoru, kada je golman Estonije napravio kiks, ali se brzo ispravio i sprečio štopera Srbije da zatrese mrežu. To je ujedno i bilo sve što je Ćurčićev tim prikazao na poluvremenu, dok su Estonci do kraja prvih 45 minuta mogli da postignu dva gola, ali je najpre Stojković dobro reagovao u 32. minutu posle zicera Tenistea, dok je u 35. minutu odbrana naše reprezentacije pokazala novu nesigurnost kod prekida, ali je ona prošla nekažnjeno posle kornera Estonaca.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ćurčić je očigledno na poluvremenu uvideo da odbrana deluje nesigurno, pa ju je pojačao uvođenjem Spajića umesto Maksimovića. Ipak, nije je uvideo da je igra u napadu totalno bleda, pa nije pravio izmene u ofanzivi. Počela je Srbija agresivnije posle toga i zapretila je šutevima iz daljine Tošića i Milivojevića, a pokušao je i Mitrović glavom iz izgledne pozicije.

Mreže su mirovale sve do 74. minuta, kada je Branislav Ivanović posle gužve u kaznenom prostoru Estonije postigao gol. Pokazao je sudija na centar, ali je pomoćnik signalizirao navodno igranje rukom Slobodana Rajkovića, koji je grudima skrenuo loptu ka kapitenu Srbije nakon što ju je Mitrović malo zakačio glavom posle centaršuta Ljajića. Uzalud su se bunili naši reprezentativci, sudija nije promenio odluku i poništio je našoj reprezentaciji čist gol.

Ipak, samo šest minuta kasnije, Kolarov je majstorski izveo slobodan udarac sa oko 25 metara i doneo Srbiji vođstvo i toliko željeni gol. Upravo je on i bio fauliran, a zafelširao je loptu tako da je ona otišla oko živog zida i pogodila deo gola koji Aksalu nije mogao da brani.

Iako je Srbija igrala nešto bolje u drugom poluvremenu, čime je popravila užasan utisak iz prvog dela igre, ostaje bojazan to što naša reprezentacija ne može da stvori ozbiljniju priliku i da ugrozi gol protivnika, osim da u pitanju nije neki prekid. Deluje da jedino tako Srbija može da postigne gol, a upravo tako ga je i dala. I onaj koji je priznat, i onaj koji nije.

I pored pobede, protiv skromne reprezentacije Estonije, Srbiji ostaju brige pred kvalifikacije za plasman na Svetsko prvenstvo. Igra se mora popraviti, a ostaje i pitanje zašto selektor Ćurčić nije ranije vršio izmene u veznom redu i ofanzivi ekipe, koji nijsu briljirali tokom većeg dela meča.

Mnogi igrači koji su bili na spisku uopšte nisu ni dobili priliku da zaigraju i pokažu da li se na njih može računati u predstojećim kvalifikacijama. Prijateljske utakmice bi trebalo da služe da se isprobaju različite kombinacije, da dobije kompletan uvid u mogućnosti ekipe, i da oni koji su pozvani i dobiju šansu.

Umesto toga Srbija je jurila rezultat kojim bi tobože izgradila samopouzdanje. Niti ga je golom Kolarova iz prekida izgradila, niti smo dobili uvid u mogućnost pojedinih igrača. Naprotiv, više možemo da brinemo zbog loše igre.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    29. mart 2016 | 18:02

    Prazne tribine , nikom vise nismo interesantni . Ovaj beduin od trenera uigrava odbranu i dvojicu igraca(Matic,Kolarov) koji nece poceti kvalifikacije zbog kartona . Ovaj period reprezentacije na celu sa Karadjicem , Milosevicem i Curciceem treba prespavati ...

  • xxx

    29. mart 2016 | 19:29

    Brasanac uso jao majko mila

  • Boki

    29. mart 2016 | 20:31

    Kad tole bude otišao sa čela, taj dan bit će državni praznik, koji ćemo svake godine da ga slavimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA