Omladinci Srbije ispali u kvalifikacijama za EP

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Kragujevcu od Francuske 1:0 u odlučujućem meču za plasman na Euro

  • 6

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Kragujevcu od selekcije Francuske sa 1:0 (1:0) i tako ostala bez plasmana na prvenstvo Evrope u Nemačkoj  2016. godine.

Zanimljivo je da ovu ekipu čini dvojica  igrača koji su prošle godine postali prvaci Sveta na Novom Zelandu u uzrastu do 20 godina. Tu su: Ivan Šaponjić, Vanja Milinkovića Savić, kao i Luka Jović koji nije igrao na Mundijalu, ali je deo ove generacije.

Takođe, 2013. omladinska repereznetacaija Srbije je osvojila Evropsko prvenstvo. Ovoga puta neće nas biti na najvećoj evropskoj smotri talenata. I opet niko neće biti kriv!

Francuzi su pred 5.000 gledalaca na stadionu Čika Dača slavili golom napadača Monaka Kilijana Mbapea u 41. minutu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Mladi srpski fudbaleri nisu bili u podređenom položaju u odnosu na jačeg protivnika, dobre šanse nisu iskoristili Borko Duronjić i Luka Jović, a utakmicu su završili sa dva igrača manje zbog parnih žutih kartona Lijanka Vojnovića (70. minut) i Ivana Šaponjića (90).

Srbija je kvalifikacije završila na trećem mestu grupe sa četiri boda, iza Francuske sa devet i Danske sa četiri, koja je danas nadigrala Crnu Goru sa 7:1.

Omladinci Srbije propustiće drugi put zaredom kontinentalni šampionat, na kojem su bili šampioni 2013. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA