Ćurčić oštro po kritičarima: Ne pljujte u bunar iz kojeg pijete vodu!

Selektor Srbije otvorio dušu posle pobede u Talinu

  • 34
Radovan Curčić Foto: Tanjug/AP

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je pobeda nad Estonijom (1:0) veoma važna u ovom trenutku, pre svega na planu samopouzdanja i poboljšanja atmosfere unutar ekipe.

>>> Kolarov golčinom iz slobodnjaka sprečio blam Srbije u Estoniji (VIDEO)

Srbija je zabeležila minimalan trijumf u Talinu golom Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca u 81. minutu.

- Najavili smo da ćemo igrati na rezultat i pokušati da ostvarimo pobedu koja nam je neophodna u ovom trenutku. Bilo je dosta teško po lošem terenu, na koji se nismo najbolje prilagodili na početku. U prvom delu igre, bez obzira na neke prilike koje smo imali, nismo trčali i menjali ritam onako kako je trebalo, a sve to je delovalo mnogo bolje u nastavku.

Napravili smo presing na njihovoj polovini i to nam na kraju nam je to donelo rezultat", rekao je Ćurčić novinarima u Talinu, a prenosi FSS.

Prema njegovim rečima Srbije je zasluženo pobedila, jer je bila mnogo bolji rival u drugom poluvremenu.

- Ne bih sada nešto sve previše veličao, ali za nas je ova pobeda od velikog značaja u ovom trenutku jer se zna u kakvom se ambijentu radilo.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Stručni štab iskreno radi, radim koliko znam, a remetili su nas mnogi koji su izgleda osetili trenutak da nas unište do kraja. Izborili smo se sa svim tim, ne mogu ni kao biljka da slušam i gledam mnoge stvari, mislim da sam maksimalno pošten i iskren, nikoga nisam vređao, ali ono što sam video u poslednjih deset dana je nešto što ostavlja trag i na mene i na ekipu.

On je poručio da postoje udari na reprezentaciju sa strane, iako priznaje da je bilo grešaka.

- O autoritetima, lažnim autoritetima, prijateljima, lažnim prijateljima, zamolio bih ih samo zamolio da ne pljuju u bunar iz kojeg su vodu pili i da ne pljuju u bunar iz kojeg misle da će vodu piti - oštro je poručio Ćurčić i u dahu nastavio.

- Ovo nije Ćurčićeva selekcija, ni Tomislava Karadžića, ni Sava Miloševića, mi dajemo sve od sebe. Da li to dobro radimo? Naravno ima grešaka, i kritike sve prihvatamo, ali mnogo je udara sa strane, vi dobro znate odakle sve dolaze - zaključio je Radovan Ćurčić.

Ćurčić je dodao da je ekipi potrebno obezbediti mir, jer će u suprtonom biti jako teško doći do uspeha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    29. mart 2016 | 22:31

    Kao da si pobedio engleze ili špance, nemaš autoriteta, odlazi i ti i oni koji su te tu postavili.

  • zvele

    29. mart 2016 | 22:47

    Covece veze ti nemas , a i oni koji su te tu postavili idi molim te i ti i tole i Savo i svi koji ste bre unazadili fudbal.Covece zar ne vidis da si na guz dobio ej bre Estoniju o cemu ti pricas koju demagogiju sprovodis.....

  • Joe

    29. mart 2016 | 22:28

    Budi covek,budi dostojanstven i povuci se dok jos nije kasno.Sazvakace te tole da neces znati gde si a pritom ces izgubiti kredibilitet kod naroda koji je ionako mali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA