Đoković je nezadrživ: Srbin u polufinalu Majamija!

Naredni rival našeg tenisera Belgijanac Gofan koji je eliminisao Troickog

  • 18

Najbolji igrač sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Majamiju posle pobede nad Čehom Tomašom Berdihom u dva seta - 6:3, 6:3, za 101 minut igre. 

>>> NOVAK SE VRAĆA U MADRID! Rivali: Mari, Federer, Sten, Rafa i naravno publika!

Dakle, novi meč i novi trijumf srpskog igrača bez izgubljenog seta na putu do trofeja koji je osvajao četiri puta u poslednjih pet godina.

Naredni rival našeg tenisera biće Belgijanac David Gofan, koji je u tri seta izbacio Žila Simona, a u trećoj rundi i Viktora Troickog.

Đoković je protiv Berdiha, njegove "stare mušterije" (sada je skor 23-2), profitirao na činjenici da je "brejknuo" rivala na njegove prve servis gemove u oba seta. Novak je imao snage, i pre svega kvaliteta da tu početnu prednost sačuva, uz po još jedan brejk, tako da je u nastavku oba seta daleko lakše kontrolisao igru i vođstvo.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Jedina situacija koja bi možda mogla da brine Srbina je bol u leđima koji ga je periodično mučio i zbog kojeg je bio primoran da prekine duel u šestom gemu drugog seta (pri vođstvu od 3:2) i pozove fizioterapeuta.

Petominutna masaža na sred terena je, očigledno, imala efekta čim je Nole u nastavku održao visok nivo igre i priveo meč kraju onako kako je želeo.

Sada mu sleduje zasluženi predah i priprema za Belgijanca koga je pobedio u sva tri dosadašnja međusobna duela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA