Hrvatski klub stao u odbranu Srba: Zar da im prete vešanjem, a oni došli u Zagreb da igraju?

Dan posle skandala na futsal utakmici hrvatske lige, oglasio se klub čije su igrače, među kojima su i dvojica Srba, napali Dinamovi huligani

  • 28

Hrvatska i Futsal klub Nacional šokirani su izlivom mržnje navijača Futsal Dinama, koji su u sredu upadom na teren prekinuli meč ta dva tima i tukli gostujuće fudbalere.

>>> HAOS U ZAGREBU: Dinamovi navijači tukli po terenu, pretili srpskim futsalerima da će ih zaklati! (VIDEO)

Za ekipu Nacionala igraju i dvojica srpskih internacionalaca, Mladen Kocić i Borko Surudžić, koji su samo pukom srećom izbegli batine, mada su im huligani Dinama sve vreme pretili uzvikujući dobro poznate, zlokobne parole: "Srbe na vrbe" i "Ubij Srbina".

Dan nakon jezivog incidenta oglasio se Futsal klub Nacional i osudio takvo ponašanje i navijača, ali i kompletnog Futsal kluba Dunamo zbog sramote koju, kako kažu, "hrvatski sport nije doživeo".

Takođe, iz Nacionala su pružili bezrezervnu podršku srpskim igračima za koje kažu da su, u moru brojnih evropskih ponuda izabrali upravo njihovu, a onda su, konstatuju, doživeli da im se dogodi ovakav horor.

- Vređanje prema našim srpskim internacionalcima “Ubij Srbina…, Budemo vas vešali…, Srbe na vrbe…” pa preko navijanja “Ubij, ubij tovara…, je.. vas Hajduk..” je samo deo repertoara navijača koji vode taj klub - navodi se u saopštenju Nacionala, kao i pitanje:

- Zar je to poruka našim internacionalcima koje traži pola Evrope, a oni su izabrali da brane boje hrvatskog kluba? Zar oni misle da će strategijom zastrašivanja doći do rezultata? Ovo večeras je bila neviđena sramota koju hrvatski sport nikad nije doživeo.

Za one koji ne znaju, Futsal Dinamo oformljen je 2012. godine kao projekat najvatrenijih navijača zagrebačkog kluba Bed Blu Bojsa, koji su se iz bojkota prema Fudbalskom klubu Dinamo i njegovom predsedniku Zdravku Mamiću, odlučili na ovaj korak. Od tada, redovni su i vrlo brojni na mečevima Futsal Dinama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nenadNs

    31. mart 2016 | 10:29

    Hrabri hrvati.200 na 5.trebalo bih I taj slucaj da stave u skolsku istoriju da uce deca, pored silnih poznatih bitaka...

  • Drayver

    31. mart 2016 | 11:00

    O kakvoj sramoti pricaju na svakom sportskom dogadjaju u rvatskoj gde ima srba scenarijo je isti jer je tamo trenutno kalendarski 1942 godina fali im samo pavelic

  • Boris

    31. mart 2016 | 10:14

    Neznam samo koga to više čudi i zanima me samo kada će srbi jednom ali zauvek da dodju svesti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA