FIFA suspendovala igrača premijerligaša, jer nije plaćao menadžera!

Emanuel Ebue kažnjen na godinu dana

  • 0

Sanderlendov defanzivac Emanuel Ebue ove sezone još čeka na prvi meč u dresu engleskog tima, a posle presude FIFA, tek će se načekati.

 

>>> Džonson dobio 6 godina zatvora: Priznao da je zavodio 15-godišnju devojčicu, ne i da je imao seks!

 

Naime, svetska fudbalska federacija suspendovala je Ebuea na godinu dana, jer nije u propisanom roku isplatio dugovanja bivšem menadžeru u visini od 26.500 evra, prenose strani mediji.

 

Suspenzija će biti na snazi sve dok fudbaler iz Obale Slonovače ne uplati novac.

 

Ebue je najpre kažnjen sa 30.000 švajcarskih franaka u septembru 2014. godine, jer nije uplatio novac čoveku koji ga je zastupao, posle čega je dobio dodatna četiri meseca vremena da reši to pitanje. Pošto ni posle tog roka nije ispunio svoje obaveze, FIFA je pokrenula postupak i kaznila ga.

 

- Gospodinu Ebueu je naloženo da plati agentu, gospodinu Sebastijanu Boiseu, novac koji mu duguje na ime ugovora o zastupanju, postignutog između dve strane - saoptila je FIFA.

 

Ebue je od 2005. do 2011. godine igrao za Arsenal, odakle je otišao u Galatasaraj. Početkom marta 2016. godine potpisao je kratkoročni ugovor sa Sanderlendom.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA