ZVEZDA ŠOKIRALA SVOJE NAVIJAČE: Darušafaka demolirala crveno-bele, TOP 8 pod znakom pitanja!

Crveno-beli odigrali možda i najgori meč u sezoni kada je bilo najpotrebnije. Izgubili su 19 razlike od turskog tima

Istorijski trenutak i plasman u četvrtfinale Evrolige će morati da sačeka - Crvena zvezda je neočekivano poražena od Darušafake na svom terenu rezultatom 80:61 (20:15, 14:20, 15:20, 12:25)

Imali su crveno-beli meč loptu i krcatoj Areni. Pobeda bi izabranike Dejana Radonjića odvela na nedostižnih 8-5 za Anadolu Efes koji se sada, u slučaju pobede nad Fenerbahčeom, može vratiti u igru. Crveno-beli sada imaju 7-6, a Efes 6-6 i meč manje.

Ništa nije izgubljeno jer je Zvezdi ostala još jedna prilika - ona u Zagrebu protiv Cedevite, ali bi srpski šampion mogao dalje i ukoliko Efes ne dobije pomenuti meč sa Fenerom, kao i onaj u poslednjem kolu protiv Panatinaikosa.

Očajna, možda i najgora partija Zvezdinih košarkaša usledila je u momentu kada je pobeda bila najpotrebnija i kada se najviše očekivala. Međutim, na poluvremenu je bilo jasno da će crveno-beli morati dobro da natope dres znojem kako bi trijumfovali. Nisu uspeli...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ništa im nije polazilo za rukom. Slobodna bacanja su ponovo bila problem, skok takođe. Ideje u naapdu nije bilo i sve se svodilo na individualne akcije dok je moglo. Čak i kada su uspelid a se odlepe na pet, šest poena razlike, početničkim greškama su dozvoljavali protivniku da se odlepi.

Serija Darušafake 14:1 počela je u finišu treće deonice i bila je ključna za iznenađenje u Areni. Zvezda se predala u poslednjih pet minuta i Turci su počeli da zasipaju njen koš.

Najefikasniji u domaćem timu je bio Miler sa 18 poena i sedam skokova. Dangubić je ubacio 14, Cirbes, Gudurić i Micić po sedam, Štimac četiri, Kinsi i Lazić po dva.

S druge strane blistao je Vilbekin sa 19 poena, Gordon je ubacio 14, Bjelica 13 i Sloter devet poena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Meč za crveno-bele nije mogao bolje da počne - Miler je pogodio trojku i razgalio ionako ''napaljenu'' publiku. Isti igrač je već u narednom napadu pogodio posle dvokoraka za 5:0, dok dodatno bacanje nije. Dangubić je u 4. minutu pogodio trojku za 8:2, ali je Vilbekin vratio već u narednom napadu - 8:5.

Mogli su gosti da izjednače na 5:12 do kraja prve deonice kada je Erden promašio zicer pod košem. Pre toga Lukas je pogodio trojku. Ipka, što nisu tada jesu u narednom napadu. Lukas je bio precizan za tri poena, uz tablu, i na semaforu je stajalo 10:11. Radonjić je zatražio tajm-aut...

Po povratku na teren Cirbes je promašio zakucavanje, kao i polaganje, a u međuvremenu je prestao da radi semafor iznad koša Darušafake. Meč je nastavljen nakon 15 minuta pauze, iako kvar nije bio otklonjen. Prve poene upisao je Cirbes - pogodio je oba slobodna bacanja za 12:11. Nedugo zatim je i zakucao za 14:11.

Nemac je odradio odličan posao i u poslednjem minutu prve deonice. Ubacio je svoj 6. poen, a zatim i presekao loptu nakon čega je Miler zakucao za 20:15. To je bio rezultat prve četvrtine jer Arslan nije pogodio slobodna bacanja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Lazić je promašio šut za dva poena na početku druge deonice, a Darušafaka je preko Bjelice i Vilbekina smanjila na 20:19. Četiri laka poena gostujućeg tima čiju seriju je prekinuo Lazić za 22:19. Zvezda je potom otišla na +5 (26:21), ali je Markoišvili ubacio trojku i prekinuo seriju crveno-belih od 4:0 - 26:23. Štimac je ubrzo ubacio za 28:23 i naterao turskog trenera da zatraži tajm-aut.

Usledio je ''prazan hod'' na obe strane. Promašivali su Jović, Simonović i Kinsi s jedne, odnosno Lukas i Markoišvili s druge strane. Rezultat na semaforu (28:24) promenio je Bjelica sa linije penala - 28:26.

Na minut i 21 sekund do kraja poluvremena Radonjić je morao da zatraži minut odmora jer je na semaforu bilo 31:31. Dangubić je iskoristio svoju šansu i pogodio 2+1 za 34:31. Bio je to osmi poen Dangubića koji je već u sledećem trenutku napravio faul u odbrani.

Turci su vezali četiri poena i na poluvreme su otišli sa minimalnim vođstvom rezultatom 35:34.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Gudurić je svojim prvim poenima započeo drugo poluvreme, ali su gosti odmah vratili prednost na svoju vodenicu. Štaviše, imali su +4 u 21. minutu - 40:36. Mogli su i na +7, ali nisu pogodili trojku. To je kaznio Dangubić i smanjio na 39:40. Potom je i Miler pogodio van 6.75 i tako vratio prednost na Zvezdinu stranu - 42:40.

Na polovini treće deonice razgoropadio se Štimac koji je najpre dva puta sjajno zaustavio Erdena, uhvatio loptu pod košem i iznudio ličnu Redinga, a pogodio je i jedan penal za 43:40. Kratko je trajalo to vođstvo Zvezde jer je Vilbekin pogodio trojku za 43:43. Mogli su gosti i do novog koša nakon greške Milera koji je istu ispravio u narednom napadu za 45:43.

Mahmuti je bio primoran da zatraži minut odmora kada je Dangubić pogodio trojku za 48:43 i razbudio navijače u Areni. Smirio ih je Sloter svojim poenima, kao i loš napad crveno-belih (48:45). Vilbekin je potom pogoido trojku, a Lukas 2+1 za novo vođstvo Turaka - 51:48.

Micić je zatim ubacio jedno slobodno bacanje, ali su crveno-beli ponovo napravili grešku u napadu posle koje je Vilbekin samo položio loptu u kontranapadu za 53:49. Kinsi je promašio svoj šuta, a Simonović dozvolio Bjelici da pogodi za 55:49 na kraju treće četvrtine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Gosti su uspeli da ubace četiri poena na početku poslednje četvrtine i tako steknu dvocifrenu prednost protiv Zvezde koja ništa nije uspela da pogodi. Radonjić je u igru ubacio Gudurića koji je odmah pogodio trojku, ali ne i slobodno bacanje - 52:59. Potom su usledila četiri poena gostujućeg tima koji je imao +11 na polovini poslednje deonice - 63:52.

To kao da je bila najava onoga šta će se dogoditi i Turci su do kraja otišli na +19, čime su dodatno zakomplikovali situaciju u grupi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    31. mart 2016 | 21:09

    To ti je kad mediji u Srbiji zavrse utakmicu pre nego sto ona i pocne!

  • from dule

    31. mart 2016 | 19:53

    GO GO TO TOP 8)

  • SaNDZAK AiRLiNES

    31. mart 2016 | 21:25

    Sad ce DARUŠA malloo da vas FAKA !!!! Gaziiii bagru ciganskuu oooOoOoOO oOoOooO ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA