ČOVEK OD ČELIKA! Vladimir podigao 870 kilograma i postao najjači na Balkanu! (VIDEO) (FOTO)

Mladi Kikinđanin podigao je 330 kilograma iz čučnja, 220 iz benč presa i 325 iz mrtvog dizanja i postao najjači na Balkanu

  • 9

Vladimir Bulatović (23), poznatiji pod nadimkom „Čovek od čelika“ osvojio je zlatnu medalju i tako odneo titulu najjačeg juniora na Prvenstvu Balkana u powerliftingu u Sarajevu u organizaciji GPC federacije, sa impozantnim totalom od 875 Kilograma.

Prethodni njegov rekord iznosio je 837 kilograma.

Nakon zlatne medalje na Otvorenom prvenstvu Srbije i Vojvodine koje je održano sredinom marta, Vladimir Bulatović zablistao je i na Balkanskom prvenstvu u konkurenciji od 113 takmičara.

Mladi Kikinđanin podigao je iz čučnja 330 kilograma, 220 kilograma na benču, a 325 kilograma u disciplini mrtvo dizanje, što mu je donelo total od 875 kilograma i laskavu titulu apsolutno/relativno najjačeg takmičara u juniorskoj konkurenciji do 23 godine.

Za laskavu titulu najjačeg Balkanskog juniora, Bulatović kaže da je zaslužan iscrpan i svakodnevni rad:

-Bilo je preko sto takmičara i svi su bili u dobroj kondiciji. U izuzetnoj jakoj konkurenciji zadovoljan sam rezultatom. Kikinđaninu ovo nije jedina titula, proglašen je i za najboljeg takmičara u 2015. godini od strane Powerlifting saveza Srbije. Sa 24 godine ovaj snažni mladić uspeo je da podigne više od pola tone i polako se približi i obaranju sopstvenog rekorda:

-Potrudiću se da dostignem 900 kilograma. Iskreno nisam ni razmišljao o tome da li ću bili najbolji takmičar u 2015. godini. Moj cilj je bio da namestim što veći total u svojoj poslednjoj juniorskoj sezoni. Naravno, osećam se veoma lepo jer znam da sam ovo priznanje zaslužio svojim radom i trudom.

Foto: Studio DEA Foto: Studio DEA

Bulatović kaže, da je za njegov uspeh zaslužno dosta ljudi- roditelji koji su mi uvek pružali podršku, Milan Belić koji me je uveo u powerlifting i naučio osnovne stvari.

Ervin Katona koji mi je preneo svoje znanje i firma “Grindex” iz Kikinde koja me sponzoriše. Naravno, uz moj ogroman trud i rad – rekao je Bulatović. Powerlifting je sport snage i uključuje tri discipline-čučanj, benč i mrtvo dizanje. Cilj je podići što veću kilažu u sve tri discipline u tri pokušaja.Kao i u svakom sportu powerlifting zahteva pre svega volju, odricanje , kontinuitet i pre svega ljubav prema ovoj disciplini:

-Počeo sam da dižem tegove sa 14 godina rekreativno. Već u samom startu sam primetio da napredujem bolje od mojih vršnjaka i da mogu veće težine da savladam.

Karijera ovog snagatora počela je u kikindskim teretanama, predano da vežba nastavio je u Novom Sadu gde je upisao Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, a trenutno se takmiči za klub “Gladijator” iz Elemira koji je u protekloj godini proglašen za najtrofejniji.

Vladimir Bulatović nastupio je prošle godine na četiri domaća prvenstva i na jednom internacionalnom takmičenju. Na svakom takmičenju uspeo je da osvoji zlatnu medalju u svojoj kategoriji +120 kilograma, kao i da obori nacionalne rekorde u kategorijama Open i Junior u svim disciplinama, čak i u totalu. Ove odlične rezultate prepoznao je Powerlifting savez Srbije i našem mladom “gladijatoru” dodelio laskavu titulu najboljeg takmičara za 2015. godinu.

-Na Internacionalnom prvenstvu u Vukovaru organizacija je bila odlična i bili su jako Dobri domaćini. Na tom takmičenju sam prvi put prešao total od 800 kilograma.

U novoj sezoni planiram da pomerim svoje granice i probam da napravim total od 900 kilograma – rekao je Bulatović.

Najuspešniji takmičar Srbije u dizanju tegova savetuje mladima da treniraju pametno i slušaju svoje telo.

- Mladim ljudima bi poručio da ne dozvole da ih sopstveni ego odvede u povredu koja može skupog da ih košta. Da ne skraćuju čučanj i da nikada ne odustaju - poručio je Bulatović.

Ovaj gladijator učesnik je na brojnim takmičenjima, nastupa sa reprezentacijom Srbije u bobu i član je seniorske ekipe Kluba američkog fudbala “Mamuti” iz Kikinde.

Za snažnog Vladimira odmora nema, uskoro ga očekuje Svetsko prvenstvo koje će u septembru biti održano u Srbiji. Iako se sprema na obaranje sopstvenog rekorda, samo je pitanje vremena kada će ovaj ovaj snažni čovek dostići i neverovatnih 1000 kilograma.

(D.Starčević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Derac

    2. april 2016 | 01:36

    nije ovo dobro za srce, i ja sam imao 150kg i dizao sam preko 400kg ali sad nesmem nista, srce mi pravi problem, nemojte nikad hteti da budete veliki i jaki jer ce vas kostati, pazite se braco.

  • Vujke

    1. april 2016 | 12:41

    Pitajte ga kad napuni 40 godina za kičmeni stub. Sve će vam biti jasno.

  • zz

    1. april 2016 | 11:32

    Svaka čast! Prije osam godina imali smo par jačih u Hrvatskoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA