Terzić: Nema mudrosti, minimum pet pobeda do OI

- Imamo problema sa sastavom, ali uprkos tome, ovo je 12 najboljih i od njih se očekuje da igraju, ponašaju se i odrade zadatke na najbolji način - rekao je Terzić

  • 0

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je uoči puta u Japan, na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, da će nacionalni tim vizu za London tražiti u prve četiri utakmice.

Šampionke Evrope od 19. do 27. maja igraju u Tokiju, na turniru sa kojeg vize "overavaju" prve tri ekipe, kao i najuspešnija selekcija Azije. Osim nas u prestonom gradu Japana igraju još i Kineski Tajpeh, Tajland, Koreja, Kuba, Rusija, Peru i Japan.

- Nema tu previše mudrosti. Zna se da nam je potrebno minimum pet pobeda iz sedam utakmica. Vizu za London moramo da tražimo u prve četiri utakmice i ukoliko zabeležimo pobede, London će biti blizu - rekao je Terzić na konferenciji za novinare.

Terzić je danas saopštio i spisak igračica na koje računa u Japanu. Na spisku su: Maja Ognjanović, Jovana Brakočević, Nataša Krsmanović, Stefana Veljković, Milena Rašić, Jovana Vesović, Suzana Čebić, Sanja Satrović, Tijana Malešević, Brankica Mihajlović, Bojana Živković i Jelena Blagojević.

- Imamo problema sa sastavom, ali uprkos tome, ovo je 12 najboljih i od njih se očekuje da igraju, ponašaju se i odrade zadatke na najbolji način - rekao je Terzić.

Kapiten Maja Ognjenović svesna je da je turnir u Japanu poslednja šansa odbojkašica da se domognu Londona.

- Japan nam je dosta bio taličan u poslednje vreme, osećamo se kao kod kuće, nadam se da će tako biti i ovog puta. Turnir u Ankari nije bila prava slika našeg stanja, nalazimo se u uzlaznoj formi, treniramo bolje i ne verujem da ćemo ponoviti greške iz Turske - istakla je Ognjenović.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA