ZVEZDA JE U TOP 8! Bogdanović i "srpski" Fener odveli crveno-bele u plej-of Evrolige!

Ekipa Željka Obradovića, uprkos neutemeljenim spekulacijama, pošteno odradila posao, pobedila Efes i omogućila Beograđanima kolo pre kraja prolaz u najboljih osam prvi put u istoriji kluba!

Kad već nisu uspeli u Beogradu da prođu "kroz cilj", košarkaši Crvene zvezde to su učinili dan kasnije "u Istanbulu" - uz "malu" pomoć prijatelja. 

Prijatelj se zove Fenerbahče naših Željka Obradovića, Bogdana Bogdanovića i Nikole Kalinića, koji je u meču bez posebnog takmičarskog značaja za njih (Fener obezbedio prvo mesto u grupi) pobedio Zvezdinog direktnog rivala u borbi za plej-of, ekipu Anadolu Efesa, rezultatom 90:86, i kolo pre kraja eliminisao ga iz trke za plasman u nokaut fazu Evrolige!

>>> Finiks potvrdio: Bogdanović je spreman za NBA, dovodimo ga ovog leta!

Dakle, košarkaši Crvene zvezde, prvi put u istoriji kluba igraće plej-of elitnog evropskog takmičenja! 

Ubedljiv poraz od Darušafake dan ranije, nije, kako se pokazalo, bio koban po ekipu Dejana Radonjića, budući da je Fener pošteno odradio posao protiv gradskog rivala (mada je bilo onih koji su sumnjali u to) i pomogao Beograđanima da naprave fenomenalan uspeh, koji su oni, ruku na srce, apsolutno zaslužili!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zanimljivo je da su Fener do pobede vodili igrači koji su tako često umeli da zagorčaju život Zvezdi: Bogdan Bogdanović i Luiđi Datome. 

Srpski reprezentativac je utakmicu završio sa 21 poenom, a Italijan, koji je bio prava noćna mora za crveno-bele u skorašnjim duelima sa Zvezdom, zaustavio se na 24 poena.

Značajan doprinos pobedi Fenera, ali i plasmanu "njegove" Zvezde dalje, dao je i Pero Antić, on sa 13 poena, dok je Nikola Kalinić ubacio 7.

Na drugoj strani, u ekipi Dušana Ivkovića, bolji od ostalih bili su Tomas Eretel sa 14 poena, te Džejson Grejndžer, Derik Braun i Čedi Osman sa po 13 poena.

Budući da će Zvezda gotovo sigurno zauzeti četvrto mesto u grupi (PAO mora da izgubi i od Cedvite i od Efesa da ispusti treće mesto, a Zvezda dobije Cedevitu da ga preskoči) njen rival u plej-ofu biće prvoplasirani tim iz grupe F, a to je trenutno CSKA.

Identičan skor ima i Laboral (igra protiv Reala u ovim trenucima).

Malo i o meču u Istanbulu...

Fener je uglavnom imao punu kontrolu igre i rezultata, konstantno je bio u vođstvu, najvećem u četvrtoj deonivi kada je "pobegao" Efesu na maksimalnih 19 razlike, ali je stao.

Gosti su iskoristili trenutak opuštanja Obradovićevog tima, krenuli "na sve ili ništa" i istopili razliku na zabrinjavajućih tri poena (86:83) polaganjem Derika Brauna. Do kraja meča, Efes je uspeo preko Diblera da pogodi još jednu trojku (dve sekunde pre kraja), ali su, srećom, Datome i Bogdanović, bili hladnokrvni sa penala i stavili tačku na ovaj meč.

Grupa E, 13. kolo

Četvrtak

Lokomotiva - Unikaha 81:60

Crvena zvezda - Darušafaka 61:80

Petak

Fenerbahče - Anadolu Efes 90:86

Panatinaikos - Cedevita

TABELA: Fenerbahče 11-2, Lokomotiva 9-4, Panatinaikos 8-4, Crvena zvezda 7-6, Anadolu Efes 6-7, Darušafaka 4-9, Cedevita 3-9, Unikaha 3-10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The Cult

    1. april 2016 | 21:52

    Glupi cigani, 1. APRIL je, to se Zoc i Duda za....vaju s' vama, K'O I UVEK.k.k. !!! .!. XXAAXXAA .!.

  • P-P

    1. april 2016 | 21:51

    Zvezda je fenomenalno odigrala evro-ligu i zaslužuje prolaz u 8.

  • PKK

    1. april 2016 | 21:25

    Tako je Bogdane, pokaži pacovima da si čovek dok te pljuju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA