Trener Rome u diplomatskoj ofanzivi: Spaleti bi da pomiri ultrase i državu!

Poznati ćelavac ponudio pomoć da se prevaziđe krizna situacija pred gradski derbi

  • 0

Shvataju u Romi koliko će odsustvo najvatrenijih navijača tog kluba u nedeljnom derbiju protiv Lacija, mogao da bude hendikep za ekipu Lućana Spaletija, pa su se ponudili da se aktivno uključe u rešavanje problema koji nije od juče.

>>> Navijači Rome bojkotuju veliki derbi protiv Lacija

A problem je taj da ultrasi "vučice" bojkotuju derbi, jer je odlukom državnih institucija odgovornih za opštu bezbednost građana, tribina koja tradicionalno pripada Rominim navijačima, izdeljena pleksiglas panelima (kako bi policija efikasnije mogla da reaguje u slučaju nereda) - zarad bezbednosti.

To nije novost, jer je pleksiglas "uveden" i za prethodni derbi "della capitale", i otad zapravo traje bojkot derbija pristalica Rome.

E, sad, ovakva situacija smeta i treneru Rimljana Lućanu Spaletiju, koji je rekao da je spreman da pregovara sa obe strane kako bi se postigao kompromis i navijači se vratili na tribine. Mada, vremena za tako nešto je malo.

-  Velika je šteta to što čitam u novinama, o tim brojkama navijača kojih neće biti na stadionu - kazao je trener Rome, dodavši:

- Video sam se sa navijačima Rome, razgovarali smo. Znam da podnose veliku žrtvu što ne dolaze na derbi. Voleo bih i kada bih mogao da sednem sa predstavnicima vlasti, da ih saslušam i vidim da li bih ikako mogao da smislimo rešenje. Evo, predlažem da svi sednemo zajedno i diskutujemo na ovu temu kako bi "Olimpiko" opet bio pun kad je gradski derbi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA