Partizan od 0:2 do 3:2 za 17 minuta: Vlahović i Ilić "okrenuli" Radnik, ali se opet priča o Mihajloviću! (VIDEO)

Crno-beli bili u nokdaunu u pvom poluvremenu, ali se povratili u nastavku i upisali četvrtu uzastopnu pobedu

  • 61

Fudbaleri Partizana, uz mnogo problema, savladali su Radnik iz Surdulice u Humskoj, rezultatom 3:2, u 28. kolu Superlige.

Crno-beli su posle prvih 45 minuta gubili 2:0, a onda u nastavku, za samo 17 minuta, preokrenuli i pobedili golovima tinejdžera Dušana Vlahovića i 22 godine starijeg Saše Ilića, dvostrukog strelca za ekipu Ivana Tomića, koji se ponovo kockao sa startnom postavom bez klasičnog napadača.

>>> Kontre kakve Humska ne pamti: Ovako su napadači Radnika šokirali Partizan! (VIDEO)

Kada su kola krenula nizbrdo, Tomić je uveo Vlahovića (istovremeno i Kosovića), i tek tada su napadi Partizana dobili preko potrebnu ubojitost da se razbije "bunker" Surduličana.

Vlahoviću je gol koji je dao Radniku prvi u seniorskoj konkurenciji čime je postao najmlađi strelac za Partizan u istoriji kluba!

Ne bi bilo fer ne pomenuti izvanrednog Nemanju Mihajlovića, jednako kao i pomenuti dvojac zaslužan za četvrti uzastopni trijumf crno-belih.

>>> Vlahović je najmlađi strelac u istoriji Partizana (VIDEO)

Brzonogi ofanzivac bio je možda i najbolji akter meča kao dvostruki asistent, a nije imao sreće da svoju igru kruniše golom, od čega su ga delili centimetri, pošto je pogodio stativu.

Sve u svemu, još jedna fenomenalna igra omalenog driblera koji se polako pokazuje kao Partizanov "bingo" prethodnog prelaznog roka.

Svaka čast i gostima, koji su u prvom poluvrmenu pokazali kako se igra protiv tehnički superiornijeg rivala. Na Partizanov "posed" Surduličani su odgovorili ubitačnim kontrama preko superbrzog trija Ovusu-Suraka-Deletić, kreatora oba gola Radnika.

Bile su to dve školske kontre koje su umeli da materijalizuju ofanzivci Surduličana, prvo preko Ganijca Ovusua, a potom i preko Deletića, čiji je udarac bio toliko precizan da ni parada Šaranova nije bila dovoljno dobra da ga zaustavi.

Pre nego što su otišli na predah, igrači Partizana su otrčali na kratak "brifing" pod južnu tribinu na insistiranje navijača, a po izlasku na teren u drugom poluvremenu, delovali su kao preporođeni. Tome je donekle doprinela i dvostruka izmena Tomića koji je izveo Jevtovića i Lukića, a uveo "svežu krv" u vidu Vlahovića i Kosovića. Partizan je sa njima dobio na agresivnosti protiv igrača Radnika koji su sa svakom odbranom gola gubili dah i postajali "lak plen" za crno-bele.

Prečka Vlahovića bila je uvertira za njegov gol koji minut kasnije. Asistent je bio maestralni Mihajlović, a 16-godišnji napadač u maniru najiskusnijih golgetera "spakovao" loptu u mrežu glavom.

Posle prvog gola Partizana, bilo je samo pitanje vremena kada će navijači videti i drugi. Saša Ilić je kao mnogo puta do sada u karijeri, bio u pravo vreme na pravom mestu, i uz dozu sreće (lopta udarila defanzivca Radnika), na asistenciju Bandalovskog, izjednačio rezultat.

U jeku najvećih napada Partizana Mihajlović je nedugo potom pogodio prečku, a to što nije uspeo tada, omogućio je on sam Iliću, koji je posle slaloma saigrača i asistencije ostao sam pred Ristićem i matirao ga drugi put.

Vredi reći da je u napadu koji je prethodio trećem golu crno-belih, rezervista gostiju Stanković promašio "zicer" posle čega je Radnik surovo kažnjen. istakao se u toj situaciji Šaranov u duelu "jedan na jedan" sa napadačem gostiju.

PARTIZAN - RADNIK SURDULICA  3:2

(Vlahović 54, Ilić 65, 70 - Ovusu 20, Deletić 34)

Stadion Partizana u Humskoj

Sudija: Robert Kiš Čepegi

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski, M. Stevanović, M. Jovanović, Bogosavac - Jevtović (od 46. Kosović), Brašanac, Lukić (od 46. Vlahović) - Mihajlović, A. Stevanović, Saša Ilić (od 91. Birmančević). Trener: Ivan Tomić.

RADNIK: Ristić - Marković, Vuković, Gojković, Milovanović (od 46. Simonović) - Pejčić, Deletić, Putinčanin, Suraka (od 59. Stanković) - Vučetić (od 69. Mutavdžić), Ovusu. Trener: Miloš Veselinović.

SUPERLIGA - 28. kolo:

Petak:

Mladost Lučani - Javor 1:1

(Jovanović 6 - Docić 56)

Subota:

Spartak - Radnički Niš 1:2

(Milošević 87 - Mrkić 53, Jovanović 70)

Metalac – Borac 2:0

(Kaisedo 15, Stojanović 45+1)

Rad - OFK Beograd 1:1

(Bates 28 - Jovović 59)

Novi Pazar – Voždovac 1:0

(Šarac  71 -  Marinković 82)

Partizan – Radnik 3:2

(Vlahović 54, Ilić 65, 70 - Ovusu 20, Deletić 33)

Vojvodina - Crvena zvezda 18

Jagodina - Čukarički 18

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Racki

    2. april 2016 | 17:11

    Pa di su svi krenuli napred

  • Bazinga

    2. april 2016 | 17:10

    Ahahhahahaha.. Mada rano sam poceo da se smijem, sad ce koji penal za partizan i naravno crveni za Radnik

  • Bg

    2. april 2016 | 21:18

    Igra za kladionicu iz 2-1, kvota 30, povratak Zeke i Bjeke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA