Muk u Barseloni: Ronaldo srušio Katalonce! (VIDEO)

Real sa igračem manje pobedio Mesija i družinu i smanjio zaostatak u šampionskoj trci

  • 7

Real Madrid je uzvratio udarac najvećem rivalu!

Madriđani su pobedili Barselonu u najvećoj utakmici španskog fudbala, i to po scenariju koji je malo ko očekivao da se desi u utakmici dva ponajbolja tima Evrope - posle preokreta, sa igračem manje!

Barselona - Real Madrid 1:2 (0:0)

>>> Šta promaši Suarez protiv Reala?! Nije moguće! (VIDEO)

Gol odluke na "Nou Kampu" postigao je Kristijano Ronaldo, samo nekoliko minuta pošto je Serhio Ramos isključen zbog drugog žutog kartona.

Njegov izlazak desio se u trenutku kada su gosti igrali viktorije pred golom Katalonaca, a inicijativu koja se nastavila i posle izlaska kapitena, Madriđani su krunisali preko sjajnog Portugalca.

Bio je to Ronaldov 15. gol u prvenstvenim duelima sa Barselonom.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Ovakav epilog malo ko je mogao da nasluti posle gola Pikea, ali petominutno "odsustvo" igrača Luisa Enrikea sa terena, od 80. d0 85. minuta, gosti su maksimalno iskoristili i preokrenuli.

>>> BARSA NE ZABORAVLJA! Kamp Nou u znaku Johana Krojfa! (FOTO)

Pored Ronalda, strelac za "Kraljevski klub" bio je i Karim Benzema.

Situacija na vrhu tabele je sada takva da Barselona i dalje ima "lepu" prednost ispred tandema Madriđana, od Atletika šest, a Reala sedam bodova, pa ovaj neuspeh "blaugrane", za sada, ne izgleda kao da može uneti dramu u borbi za titulu.

Barselona je imala priliku da "overi" titulu u direktnom sudaru sa najvećim rivalom, ali su se prevelika očekivanja navijača, pa i igrača o tome da će naneti još jedan ubedljiv poraz Realu, na kraju pretvorila u teško razočaranje.

Pa ipak, Barsa je imala sve u svojim rukama: i vođstvo i igrača više. Za tim kakav su Katalonci to je prednost koja u 99 odsto slučajeva znači i pobedu, ali ne ovog puta - tako nisu mislili Ronaldo i ostali igrači Zinedina Zidana, čija se upornost i istrajnost da pobede na kraju isplatila.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Ekipa Luisa Enrikea povela je preko Pikea u 56. minutu. Bila je to dobro pripremljenai uvežbana akcija posle kornera: tipičan košarkaški blok Nejmara za Pikea, njegov beg od "pijavice" Pepea i trzaj glavom - 1:0.

Navas u toj situaciji nije mogao ništa da uradi, ali mu pripada najveći aplauz za intervenciju nekoliko minuta ranije, kada je čudesnom paradom odbranio udarac Mesija. Interesantno, bio je to tek prvi udarac Argentinca u gol Reala, što mnogo govori o tome kako su ga Madriđani markirali, i njega, ali i ostatak MSN trija, Suareza i Nejmara.

Kako je meč odmicao, Barsina igra je išla silaznom putanjom do trenutka kada se potpuno raspala!

foto: Tanjug/ap foto: Tanjug/ap

Benzema je u 62. minutu bio na pravom mestu posle centaršuta Bejla i akrobacijom poravnao na 1:1.

To kao da nije bio dovoljan alarm Kataloncima da se trgnu. Naprotiv, bili su sve lošiji.

U periodu između 80. i 85. minuta igrači domaćeg tima kao da nisu postojali, jer kako drugačije opisati to da su Madriđani iz gotovo svake akcije ulazili u priliku za gol. Čak su jednu i iskoristili, preko Bejla, ali je nesigurni arbitar poništio gol zbog navodnog faula Velšanina nad Albom, koji, ruku na srce, nije postojao.

Foto: Tanjug/ap Foto: Tanjug/ap

No, nije ta situacija pokolebala uporne Madriđane, pa ni isključenje Ramosa koje je usledilo nedugo posle poništenog gola.

Ređali su se napadi na polovini Barse, a ko će drugi - nego Ronaldo, bio je čovek odluke. Portugalac je pokazao kakav je majstor kada je loptu primirio grudima, dok je Alves leteo "po burek", a onda kroz noge Brava poslao loptu u mrežu, za muk 90.000 navijača!

Na kraju, važno je pomenuti da je ovo bio prvi poraz Barselone posle 39 mečeva bez poraza i prvi neuspeh na svom terenu još od 21. februara 2015. godine i meča sa Malagom (0:1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA