Pero Antić tužio njujoršku policiju: Traži 25 miliona dolara!

Očekuje se da isti korak preduzme i Tabo Sefološa kome su policajci polomili nogu pre godinu dana ispred jednog noćnog kluba, u kome je bio i Makedonac

  • 7

Pre godinu dana makedonski košarkaš Pero Antić i njegov tadašnji saigrač iz Atlante Tebo Sefološa, uhapšeni su u Njujorku ispred noćnog kluba, jer su navodno pružali otpor policiji koja je došla po pozivu zbog incidenta u kome je mladić nožem izbo košarkaša Indijane Krisa Kouplenda, njegovu suprugu i još jednu žensku osobu.

>>> Kao da su okoreli kriminalci: Ovako je američka policija hapsila Peru Antića i Sefološu! (VIDEO)

Makedonac je oslobođen optužbi, kao i Sefološa kome je tom prilikom polomljena potkolenica, ali tu, kako stvari stoje, nije kraj ovog spora, pošto je, kako prenosi američki ESPN, košarkaš Fenerbahčea podneo tužbu protiv njujorške policije i traži odštetu od 25 miliona evra!

Antić i njegovi advokati terete policiju za "neosnovano hapšenje, nezakonito držanje u pritvoru, napad, zlostavljanje, omalovažavanje, kršenje ljudskih prava i zlonamerne optužbe".

- Na osnovu tužbe, koji je Antić pisao prošle godine, 25 miliona dolara je maksimalan iznos koji će moći da dobije kao obeštećenje - izjavio je advokat košarkaša Aleks Spiro.

Antić je optužen zbog ometanja policije u izvrašavanju posla i za nedolično ponašanje, a njujorška policija je u septembru odbacila sve optužbe protiv njega i Sefološe.

Incident se dogodio 8. aprila prošle godine ispred noćnog kluba na Menhetnu, gde su obojica košarkaša uhapšena. Policajci su tada izjavili da su ih Antić i Sefološa ometali u obavljanju uviđaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koki

    3. april 2016 | 13:27

    A sledece godine bedem pod obrucima u crveno belom dresu, Antic-Dubljevic!!! Pa da plesemo i da pomrsimo racune velikanima!!!

  • MR

    3. april 2016 | 17:24

    Oderi ih Pero !!!

  • Pera Detlić

    3. april 2016 | 22:39

    Da Pera nije otišao pravo u policiju, do svega ovog ne bi došlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA