Marković se povlači, Šuker vodi hrvatski fudbal!

Posle Evropskog prvenstva, legendarni golgeter će naslediti dugogodišnjeg predsednika i postaviti Igora Štimca na selektorsku funkciju

  • 0

Ono o čemu se spekulisalo prethodnih dana, na kraju se i potvrdilo: Hrvatski fudbal doživeće rekonstrukciju. Posle 14 godina, Vlatko Marković se povlači sa mesta predsednika Fudbalskog Saveza Hrvatske (HNS), a naslediće ga legendarni golgeter Davor Šuker.

- Izveštavam vas da sam odlučio da se povučem sa mesta predsednika HNS-a posle Evra 2012. godine. S obzirom na proceduru sazivam sednicu Skupštine saveza 5. jula. Predstoji legitimna kandidatura Davora Šukera, koga je službeno kao kandidata predložio Zagrebački fudbalski savez. Za sada je jedini kandidat. I kroz ovo je izraženo jedinstvo Saveza u smislu ciljeva i aktivnosti s preduslovom da se svi zajedno angažujemo i stvorimo realno optimalne uslove za pripreme reprezentacije za nastup na Euru - stoji u kovertiranoj ostavci Vlatka Markovića koju je pročitao njegov najbliži saradnik Zorislav Srebrić.

Dakle, sve je jasno. Davor Šuker će biti izabran za predsednika 5. jula, a Igor Štimac postaje novi selektor. Navodno bi Štimac trebalo da potpiše četvorogodišnji ugovor.

Budući predsednik Davor Šuker zahvalio se Markoviću, ali nije puno pričao o budućim planovima.

- Zahvalio bih se Vlatku Markoviću i regionalnim savezima. Sve je proteklo u lepom svetlu. U julu nas očekuje Skupština i nadam se da ćemo nastaviti sa uspešnim radom. Vjerujem da ćemo ostati među deset najboljih saveza u svetu. Nastavljamo tamo gde je Vlatko stao - kratko je prokomentarisao Šuker.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA