Olimpijska šampionka suspendovana zbog dopinga! (VIDEO)

Ruskinja je pala na ponovljenim tesiranju rezultata iz 2005. godine sa Svetskog prvenstva u Helsinkiju

  • 6

Ruska atletičarka Tatjana Lisenko, takmičarka u bacanju diska, kažnjena je privremenom diskvalifikacijom zbog dopinga, saopštila je Svetska atletska federacija bez navoda na koju supstancu je bila pozitivna.

>>> SKANDAL TRESE PREMIJER LIGU: Dopingovani fudbaleri Arsenala, Čelsija i Lestera!

Prem ruskim medijima Tatjana, koja se sada posle udaje preziva Belomporontova bila je pozitivna na ponovoljenu analizu testa iz 2005 godine sa Svetskog prvenstva u Helsinkiju.

To znači da je tada bila pozitivna na supstancu koja još nije bila registrovana, ali 11 godina kasnije kada je otkrivena ponovili su test i suspendovali je.

- Svetska atletska federacija potvrdila je da je Tatjana Belomprontova (Lisenko) je kažnjena sa privremenom diskvalfikacijom i svime što doping slučaj nosi.. Svetska federacija neće više komentarisati dok se ne završi proces - rekli su iz IAAF.

Tokom karijere Lisenko je bila Svetski šampion 2011, 2013. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • uzdrzani

    6. april 2016 | 10:04

    Napadaju ruse sa svih strana! Neverovatno ... A to sto americki sportisti, konketno kosarkasi, za druge ne znam, ne mogu da se podvrgnu doping testu? Sta cemo tim?

  • Stef

    6. april 2016 | 10:21

    2005 nije bilo registrovano što znači da nije bilo ni zabranjeno. Ovo je klasičan primer maltretiranja jedne nacije.

  • Walter

    6. april 2016 | 10:27

    Pa nemogu da vjerujem, da je kojim slucajem Amerikanka, Britanka, Svabica, nikome nista, ali je Ruskinja, pa sto da je ne rebnemo... Trebalo bi malo ispitati WAA kako sta radi i za cije interese, maj... sovinisticku....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA