Đani Infantino umešan u aferu Panama pejpers

Prvi čovek FIFA svojevremeno je kao generalni sekretar UEFA 2006. godine potpusao ugovor koji proverava federalna policija Švajcarske

  • 0

Švajcarska policija upala je danas u sedište UEFA u Nionu kako bi sakupila informacije u vezi s ugovorom koji je potpisao bivši zvaničnik UEFA Ðani Infantino, koji je sada predsednik FIFA, prenosi Rojters.

- UEFA može da potvrdi da smo danas imali posetu iz kancelarije švajcarske federalne policije koja je delovala prema nalogu i zatražila uvid u ugovore između UEFA i ''Kros trejding/Teleamazonas''. Naravno, UEFA pruža federalnoj policiji sva relevantna dokumenta i u potpunosti će sarađivati - navedeno je iz evropske kuće fudbala.

Prema "Panamskim papirima", procurelim dokumentima o kojima su izveštaje uradili svetski mediji, Infantino je je potpisao ugovor sa dvojicom argentinskih biznismena koji drže "Kros trjding" i koji su kasnije optuženi u SAD.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA