Poraz srpskih hokejaša na startu SP

Hokejaši Srbije poraženi su od Holandije sa 3:2 u prvom meču na Svetskom prvenstvu II divizije u Španiji

  • 0

Seniorska reprezentacija Srbije u hokeju na ledu poražena je od selekcije Holandije rezultatom 3:2 (0:0, 3:2, 0:0), u utakmici prvog kola Svetskog prvenstva Divizije II, Grupe A koje je u subotu počelo u španskoj Haki.

Uprkos odličnom otporu protiv favorizovanog protivnika i povratka u igru posle ogromnog zaostatka od tri gola polovinom druge trećine, “orlovi” nisu uspeli da naprave potpun podvig i izbore makar produžetak i jedan bod protiv prvog favorita turnira.

Iako su u španske Pirineje doputovali značajno oslabljeni, Holanđani su važili za glavnog kandidata za povratak u viši rang (Divizija I, Grupa A) iz kojeg su eliminisani prošle sezone, a taj epitet potvrdili su i u meču sa našom najboljom selekcijom (odnos šuteva 41-31 za „lale“).

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Orlovi” su se izvanredno borili tokom svih 60 minuta, pokazali da mogu da pariraju renomiranom protivniku, ali su trenuci pada koncentracije sredinom meča doveli do ogromnog zaostatka koji je bilo teško nadoknaditi, pa čak ni golovi Nenada Rakovića i prvog strelca srpske lige Pavela Popravke nisu uspeli da donesu produžetak.

Izvanredan na golu Srbije bio je Arsenije Ranković koji je zabeležio čak 38 odbrana, među kojima i penal na isteku 37. minuta kojim je sačuvao naš tim u igri.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ipak, golovi Maksa Hermensa, Gusa van Nesa i Kevina Brujstena bili su dovoljni za treći trijumf “Oranjea” u isto toliko međusobnih mečeva protiv Srbije, pa će izabranici Marka Kovačevića šansu za prve bodove morati da traže u nastavku takmičenja, a prvi na listi je rival iz još jedne zemlje Beneluksa, reprezentacija Belgije (nedelja, 13 časova).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA