Fudbaleri Partizana slušali motivacioni govor momka koji je teško bolestan! (VIDEO)

Slobodan Jotić bori se sa multipla sklerozom već 10 godina, a ovog proleća je rešio da istrči maraton i pošalje poruku svima

  • 11

Ovo je priča o Slobodanu Jotiću.

Slobodan boluje od multipla skleroze i posle teške životne borbe uspeo je da delimično pobedi bolest i 16.aprila bude jedan od učesnika Bg maratona.

>>> Partizan se oglasio: Znamo ko je organizovao napad jajima na Upravu! (VIDEO)

Jotić je pokazao da se disciplinom i voljom može sve i zato je posetio fudbalere Partizana i održao im motivacioni govor

Poslušajte i vi, a njegov govor u svlačionici počinje na 32 minuta klipa:

Do 2006. godine Slobodan Jotić je živeo živote poput svih nas. Radio je u inostranstvu kao vozač kamiona i zarađivao nekoliko hiljada evra mesečno. Jedini planovi su mu bili kako da zaradi još više novca i ostvari i druge snove. Ali kako život kroji neočekivane priče, samo je jednog dana posle dugih vrtoglavica, mučnina i drugih simptoma vezanih za to oboljenje, saznao i zvanično da boluje od multipla skleroze, bolesti sa sto lica.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Tu počinje njegova borba. Oduzimaju mu se ruke, otežano hoda, gubi vid…

Deset godina kasnije, posle teške borbe sa samim sobom i bolešću, Slobodan će 16. aprila biti učesnik 29. Beogradskog maratona! Do danas je samo jedna žena iz Norveške, koja boluje od iste bolesti, istrčala polumaraton.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Njegova snaga, volja, duh i energija inspirisali su druge da i oni pokušaju da savladaju sebe i probiju sve granice.

Kako od detinjstva navija za Partizan, njegova najveća želja bila je da ponese dres crno-belih tog dana i tako ostvari svoje snove. Mi smo mu ostvarili jedan, Slobodan je bio gost FK Partizan.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA